Quantcast

Кой стои зад атентатите във Волгоград?

OFFNews Последна промяна на 30 декември 2013 в 15:35 16524 11

 Снимка: група

Снимка Снимка: група "Взрыв автобуса в Волгограде" -ВКонтакте

Снимка: група "Взрыв автобуса в Волгограде" -"ВКонтакте"

Волгоград привлича вниманието на терористите с това, че е голям транспортно-разпределителен възел в южната част на Русия. Терористичен акт, извършен там, неизбежно ще предизвика широк резонанс, а това е и целта на престъпниците, коментират експерти по сигурността пред държавното радио Голос России.

Поръчката на атентатите може да идва от международни терористични организации с религиозна насоченост, укрепили се в Близкия изток, твърди в интервю за руското държавно радио израелският политолог Алекс Коган:

Това могат да бъдат онези, които настояват за териториално отделяне, за максимално привличане на северно-кавказките територии под свой контрол и превръщането им в плодородна почва за бъдещ халифат. В последно време тези идеи получиха силен отклик в Близкия изток и Северна Африка, казва Коган.

Много жители на Волгоград вече избягват пътуванията с обществения траспорт и се придвижват из града пеша. Хората са наплашени.

Както отбеляза Лев Королков, експерт по кризисни ситуации и бивш служител в специалното подразделение „Вимпел” , не е възможно цялата транспортна система на града да бъде поставена под контрол:

Не е възможно всяко транспортно средство или място на масово струпване на хора да бъде взето под абсолютна охрана. Такъв вид резонансни терористични актове с голямо количество жертви сред гражданското население са насочени към дестабилизация на ситуацията, твърди Лев Королков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.01 2014 в 02:02

Тероризма няма националност.
Традиционно мюсюлманите в Северен Кавказ са сунити.Тези, които взривяват и убиват са ваахабити и салафити все конфесии типични за Саудитска Арабаия.Никой нормален човекв в Чечня или Дагестан не иска да живее в Имарат.В началото на 90-те в Чечня хората разбраха какво е ад.Когато Дудаев се почувства независим , започнаха да отвличат богати хора, продаваха оръжия на събратята си от Босна и Африка, произвеждаха и разпространяваха фалшиви горива....Пенсия и заплата бяха забранени думи-хората буквално умираха от глад.Християните бяха подложени на геноцид и масово напускаха родните си места. Всичко това се случи на територия, която Русия е покорила и е нейна от 5-6века.Американците ще върнат ли някога територии принадлежащи на Мексико или на някви индианци - не нали?
Идеята е не Чечня да получи независимост, а посредством отделяне на републики да се създаде Имарат Кавказ.100% вярно и не веднъж доказвано е, че Саудитските шейхове отделят средства/големи/ за откъсването на Кавказ от Русия.А Саудитска Арабия е сателит на САЩ?!?

03.01 2014 в 01:58

Тероризма няма националност.
Традиционно мюсюлманите в Северен Кавказ са сунити.Тези, които взривяват и убиват са ваахабити и салафити все конфесии типични за Саудитска Арабаия.Никой нормален човекв в Чечня или Дагестан не иска да живее в Имарат.В началото на 90-те в Чечня хората разбраха какво е ад.Когато Дудаев се почуства независим , започнаха да отвличат богати хора, продаваха оръжия на събратята си от Босна и Африка, произвеждаха и разпространяваха фалшиви горива....Пенсия и заплата бяха забранени думи-хората буквално умираха от глад.Християните бяха подложени на геноцид и масово напускаха родните си места. Всичко това се случи на територия, която Русия е покорила и е нейна от 5-6века.Американците ще върнат ли някога територии принадлежащи на Мексико или на някви индианци - не нали?
Идеята е не Чечня да получи независимост, а посредством отделяне на републики да се създаде Имарат Кавказ.100% вярно и не веднъж доказвано е, че Саудитските шейхове отделят средства/големи/ за откъсването на Кавказ от Русия.А Саудитска Арабия е сателит на САЩ?!?

01.01 2014 в 15:17

morskiq56,

много си тъп горкичкия. Толкова, че не го осъзнаваш.

01.01 2014 в 15:05

Както винаги, истината не е черно-бяла. Русия трябва да се запита какво прави в Кавказ и готова ли е да плаща за това. Чалмите са изроди и трябва да се дерат, но и братушките извършиха много зверства в Кавказ. Във всички случаи обаче желая успех на ФСБ!

31.12 2013 в 18:01

стоящия зад атентатите е небезизвестния самопрокламирал се емир на кавказ, тъпкан с саудидски и емиратски долари - доко умаров, който живее като див поганец по горите в чечня, дагестан, ингушетия и понеже нема мъде да се сражава сам за своята вера, праща жени да се всамовзривяват убивайки невинни деца и хора.но както вече знаеме, сите теа алахови герои, рано или късно завършват с глава натъпкана с олово, така че: алах агбар и иншала за тея свински пръдни.

31.12 2013 в 12:33

"Имам сведения,че Бойко Борисов,в съучастие със Цветан Цветанов,са организирали атентатите във Волгоград"-заяви за медиите Мая Манолова..........

30.12 2013 в 22:05

Или така ако ти е по-лесно:
http://www.youtube.com/watch?v=XuHtFFYeDGI

30.12 2013 в 22:01

re:Деян
Преди да споменаваш чеченците , ти препоръчвам да прегледаш това:
http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3599276

30.12 2013 в 20:36

Едва ли. Чеченците мирясаха, и го удариха на прост бандитизъм за пари в Москва, и където още може. Тая нова вълна е от дагестанците. И все тая че те се мразят с чеченците.

30.12 2013 в 19:06

Ти колко пъти си ходил в Русия и колко време си живял там?Хабер нямаш от нищо!Ти си глупак , а не писанията!