Христо Иванов: Имперският балет ни стига, няма нужда от танкове

ОFFNews 16 юни 2016 в 19:11 7526 11

Снимка Булфото

Христо Иванов.

"Ами наистина не е "с ракети и танкове". При нас и десант на зелени човечета не е нужен, стига и гастрол на имперския балет, който дори няма да сваля пачките и цвичките. Ракетите и танковете са за места, където хората имат държава и се отбраняват".

Това написа във Фейсбук бившият правосъден министър Христо Иванов в коментар за решението на съда България да плати 620 милиона евро на Русия заради провала на АЕЦ "Белене".

По-долу може да прочетете целия му пост без редакции:

Ами наистина не е "с ракети и танкове". При нас и десант на зелени човечета не е нужен, стига и гастрол на имперския балет, който дори няма да сваля пачките и цвичките. Ракетите и танковете са за места, където хората имат държава и се отбраняват.

Където териториите са под контрола на криминализирани тайфи, става с дребни суми, които накрая населението само си плаща, при това с лихвите, както личи от това арбитражно решение. Схемата е обидно проста. Бомбастични супер-проекти, ("плановете на Остап бяха големи: заприщване на реката Нил...") с неясна икономическа логика, нулева прозрачност и висока корупционна добавена стойност. Всичко това се маскира с напоителни "гео-политически" лаф-моабети, цитати от Лихачов и Ванга.

Не зависимо дали проектът се реализира или спихва (а най често ту спихва, ту се възражда) - корупционните бонуси не се губят, не се губи и пропагандното обработване на "масите". Накрая, сметката тихомълком се прехвърля на населението (но балонът беше огромен и много червен, а гърнето беше пълно с първокласен мед, драги Йори).

Впрочем - самият плоцес на плащане на тая сметка ще бъде превърнат в нов рог на корупционното изобилие, ще почнат сега едни бартери, едни тристранни схеми, едни консултантствания, едни вояжи в Иран и незнам кой-си-стан, едни славянски братства и единства, напоителни представяния на книги, планове за нови мощности край аязмото в Плиска, една размяна на плакети между главните прокурори на Белорусия и Болгария, съвместни мерки за борба с международния троризъм (която борба вече успешно замества асамблея "знаме на мира") и прочее културна дипломация... Та, да си преговорим вечно ненаучения урок: Изчистването на държавата от корупция, култивирането на политическа класа и бюрократична върхушка, които носят отговорност пред националния интерес и в рамките на демократичен политически процес, а не едни пред други в рамките на общата омерта и зад гърба на поредната еднолично овластена корпулентна фигура, изграждането на силни институции - всичко това е въпрос на национална сигурност.

И все повече въпрос на колективна сигурност. Крайно време е "нашите партньори", които ентусиазирано се снимат, потупват по рамото, и размахват знаменца от някое корабче с всеки, който отвори вратата в София и срещу дребни услуги се правят на неразбрали, да почнат да осъзнават това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

10

мнение от IP

17.06 2016 в 12:44

Така или иначе истината е, че в България се разчита по разни проекти да се лапат едни пари срещу нищо свършено. В такава среда е лесно да се пробутват грандиозни необезпечени проекти. И защо Русия да не се възползва? Така че виновните са тук и са за затвора. Но вместо това те се кандидатират за президенти например...

12779

9

Немец

17.06 2016 в 09:01

Висша форма на идиотия е да се величае тоя фигав педераст който се провали навсякъде.Ако си бяхме направили централата сега нямаше да се упражняваме в празнословие кой,колко е велик....ама нали трябваше и наши и ваши да се нагушкат от зелената енергия.Прав е Овчаров като казва,че така или иначе ние сме си набавили мегаватите от непостроената централа,само че сега държавата ще плати арбитража,а някой пак ще открадне едни пари(и то много)...,а вие се кефете на тоя човечец,чието единствено качество е,че е педераст....Ха със здраве......

21668

8

Руслан

17.06 2016 в 00:49

По каква причина бивши от съдебната власт се намесват в управленски решения?

77927

6

El Commandante

16.06 2016 в 21:42

"При нас и десант на зелени човечета не е нужен, стига и гастрол на имперския балет, който дори няма да сваля пачките и цвичките. Ракетите и танковете са за места, където хората имат държава и се отбраняват"

Добрутро.
Ние това тука сме го писали едно поне десет пъти...

11751

5

Big Smile

16.06 2016 в 21:36

Коментарът на г-н Иванов напълно обяснява защо той вече не е в правителството - което му прави чест! Пирамидалната мафиотска структура изхвърля всеки, който има и щипка самостоятелно мислене, доблест и честност.
Като всяка голяма любов и тази към Русия е платена - в този момент ще струва на народа ни 1 500 000 000 левчета. Разбира се, част от тях ще се върна тук - радвайте се тролчета, въпреки че е малко вероятно те да стигнат до вашите вонящи устенца. Viva Parvanov!