Предлагаме на Русия съвместно строителство на кораби

OFFNews 16 юни 2016 в 15:08 3260 0

Организиране на съвместни българо-руски производства на високотехнологични изделия и такива с голяма добавена стойност, които да се реализират на пазарите в Русия, ЕС и в трети страни, предложи министърът на икономиката Божидар Лукарски на срещна с министъра на промишлеността и търговията на Руската Федерация г-н Денис Мантуров.

Разговорът между двамата министри е бил в рамките на 20-ия юбилеен Петербургски международен икономически форум, който се провежда от 16 до 18 юни в Санкт Петербург, Русия, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката.

Готови сме да окажем съдействие за организиране на съвместни производства, е казал Лукарски и е предложил съвместно производство на морски съдове и плаващи платформи.

Страната ни е заинтересовани българските корабостроители да произвеждат плавателни съдове и оборудване за тях, както и да извършват ремонти на съдове и плаващи платформи с руската страна. Лукарски е поставил и въпроса за възстановяване на кооперираното производство на двигателни мостове за „Камаз“ в България.

Двамата министри се говорили за развитие на двустранното сътрудничество с Русия на регионално ниво.

Министър Лукарски също така изтъкна необходимостта от по-пълноценно използване на възможностите на българския Център на промишлеността в Москва, чрез който могат да бъдат организирани повече съвместни бизнес форуми и участия в изложения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови