ЕНП одеждата е къса, за да скрие срамотите на ГЕРБ

Илиян Василев 06 март 2019 в 12:41 5817 3

Тест за десния избирател пред евроизборите на равнище ЕНП.

Кой гласува за Кьовеши? ГЕРБ не гласуваха. Тоест маркерът ЕНП не ги покрива, защтото повечето партии от ЕНП са за Кьовеши. Дори Нинова е "за", тоест против румънските социалисти?!, а Борисов единодейства с тях?! Това не ми изглежда много ЕНП ориентир за ГЕРБ.. .

Кой заема позиция за изключване на Виктор Орбан от ЕНП заедно с другите 12 партии от 9 страни? ГЕРБ са се потопили на дълбоко и мълчат. Те са такава партия - там членовете мълчат - чакат Вожда да говори. От време на време Цветанов заема някаква договорена различна позиции, но иначе е скука. И тук знаменателят ЕНП не важи за самоопределение ако трябва да избирате техен кандидат..

Кой гласува за Северен поток -2 ? ЕНП няма обща позиция, но мнозинството са против. ГЕРБ е "за" - предишните пъти, последният е с "въздържал се". /това е неофициална информация, ако някои има по-точна, моля/ и тук ГЕРБ не е ЕНП. Просто лична позиция на Борисов.

ЕНП партиите системно и упорито се застъпвват за мерки против хибридната война на Русия, включително за санкции във връзка със Скрипал? - ГЕРБ отсъства от този дебат - не подкрепят този мейнстрийм в ЕНП. Нито един дипломат не е изгонен, нито един агент не е заловен. Нищо че има разследване за опит за убийство на български граждани. И тук ЕНП одеждата е къса за да скрие срамотите на ГЕРБ.

Е как на този фон "десен" човек може да определи ЕНП линията като тъждествена на ГЕРБ, след като там са ДСБ, ДБГ и СДС?

Всички позиции са житейски правдиви и оправдани.

Но идват времена за избори и за избиране.

Б. ред. - Позицията на бившия ни посланик в Москва Илиян Василев е от профила му във фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

3

Hissarion

07.03 2019 в 10:49

Сашо 11 май е по-деен от оня другия шпион и ще вземе по-голям дял от гранта. Всеки път когато някой спомене Русия и Сашо идва да нахрачи.

7568

2

Tabadatko

06.03 2019 в 17:12

Лафърдиев, ДСБ не са били натирени. Имали са и покана и всичко. :) Опрай си главата. Най-лесно я засили в нещо твърдо.

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

06.03 2019 в 13:31

Ми то си е зор, зор, зор да обявиш позиция в ЕНП-то.. Натирените от конгреса в Хелзинки от ДСБ кат поискаха Орбан и Фидес да се изключат от ЕНП.. Кво ша постигнат? Най-много ВЕБЕРчо да не го изберат след изборите за шеф на ЕК-то..
Ми той Баце после как ша са мляска с него?
А Орбан сега в един отбор и КУРЦ от Австрия за СП 2 го играй.. Та ЕВРОдупетатите на ЕНП с тез на ПЕС и демократите са изравняват..
Щото от СП2 по тръбите ОПАЛ и ТЕСЛА.. И Австрия, и Унгария рускио газ си го гарантират.. И без Украйна и турскио поток.. Че и ГАЗПРОМ продължението в Сърбия от УНГАРСКАТА граница до 15 декември ша им пусне.. И от транзит за Сърбия да си кярат..