Днес е краят на ГЕРБ, последният ден в политическата биография на Борисов

Повече от 15 години този посредствен човек управлява и главното му постижение е, че сме твърдо на последно място в ЕС по основните показатели на развитие, смята дипломатът Илиян Василев

Илиян Василев 11 май 2021 в 10:21 13771 2

Последният ден на Борисов като премиер, последният ден от неговата политическа биография.

Повече от 15 години този посредствен човек управлява и главното му постижение е, че сме твърдо на последно място в ЕС по основните показатели на развитие.

Оставя и тежко наследство - разделена и огромната част от мразеща го България.

Завлича на дъното и ГЕРБ, като за пореден път отказва сам да поеме политическа отговорност за състоянието на партията. Отново не е честен със своите колеги и съпартийци, като отказва да признае че именно той, като едноличен и несменяем лидер, носи отговорност за загубата на изборите и за несъвместимостта на партията с властта оттук нататък.

Вместо да отстранява кметове, депутати и партийни активисти, като отговорни за състоянието на ГЕРБ, той днес трябва да се изправи пред всички и да обясни на форума и на десетките хиляди партийни членове и активисти на партията защо нито един от тях повече няма да заеме пост в изпълнителната власт, защо голяма част ще бъдат разследвани и съдени за престъпления, извършвани с негова благословия, защо личната и професионална перспектива на всеки един от тях е катастрофална - никога вече няма да бъде някакъв фактор в обществото или политика и максималното им поле на изява ще бъдат медиите.

Докато не изстиска всичко от тях, докато не ги унищожи напълно като личности и политици, няма да ги остави на мира, защото "въпросът за лидерството в ГЕРБ" не стоял.

"Изправи се - Борисов вън" - с това трябваше да започне днес висшия форум на ГЕРБ. Трябваше. Но няма да се получи.

След Него и потоп.

Запомнете тази дата - 11 май 2021 година - краят на властта, краят на ГЕРБ.

Б. ред. - Илиян Василев е бивш посланик на България в Москва. Мнението е от профила му във Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8030

2

Maya Mladenova

11.05 2021 в 16:43

Представяте ли си, минимум 2 месеца и няколко дни Борисов няма да е премиер...

9009

1

Ivan Mitev

11.05 2021 в 12:54

В Република България е с подсигуряващ неограничени щети метод за държавно ползване на левове.
Политиците, банкерите и другите участници в стопанския живот сме жертви на неправилна парична политика. Грешното държавно поведение създава условия при по-голям икономически растеж да възникват повече щети.
С реалното съгласие на политици (за да подсигури пари за плащане на щети от съдбовната грешка) централната банка намали основната лихва. Подходът отлага началото на катастрофална криза, за сметка на бъдещи завишени щети.
Ако не е злокобната парична процедура, Република България нямаше да има сегашни дългове.

При подсигуряващия неограничени щети метод за държавно ползване на левове, партия ГЕРБ работи при лоша употреба на лева и е с подсигуряван политически провал.

Сега обществеността е мълчалива за държавната слабост и същата се запазва. Защо Република България е със съдбовна парична грешка?