Quantcast

Дацов: ББР и Фондът за гарантиране на влоговете стават собственици на КТБ

Александра Маркарян Последна промяна на 22 юни 2014 в 19:31 28105 29

Любомир Дацов

Снимка БГНЕС, архив

Любомир Дацов

Днешното решение на УС на БНБ означава, че Българска банка за развитие (ББР) и Фондът за гарантиране на влоговете в банките стават собственици на Корпоративна търговска банка.

Така финансистът и зам.-министър в две правителства Любомир Дацов коментира за OFFNews решението на Управителния съвет на Българската народна банка за КТБ. То предвижда увеличаване на капитала на затворената в петък заради риск от неплатежоспособност КТБ, като увеличението да бъде поето от държавната Българска банка за развитие и Фонда за гарантиране на влоговете.

Така КТБ ще заработи отново в максимално кратки срокове и ще може да извършва разплащания. Тази банка беше една от най-добрите в България и няма да има никакъв проблем да се възстанови доста бързо, каза експертът.

Дацов прогнозира, че по всяка вероятност ББР и Фондът ще са собственици временно, докато продължават преговорите със сегашни или бъдещ инвеститор, на когото да продадат дяловете си след споразумение.

Той бе категоричен, че решението на УС да "бъдат предприети действия за отписване на капитала на акционерите на банковата група и отнемане на техните права в съответствие с предвидените от закона процедури" означава, че основният акционер Цветан Василев излиза от банката, като акциите му ще бъдат обезсилени, за което той ще бъде компенсиран.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.06 2014 в 18:56

Ей КУКуКу бля бля, какъв фалит бе боклук, какво разбираш кратуня ти от фалит на банка, какъв фалит и каква неплатежоспособност на КТБ ни пробутват тук, мафиотите за шарани ни взеха, дрънкат ни разни термини, само да се хванем на въдицата, КТБ не е в неплатежоспособност, НЕ Е във фалит, ЕЛЕМЕНТАРНО бе блокирана да работи като банка с класически ТЪПИНГ ПОЙНТ!!! И то Тъпинг пойнт с прякото и непосредствено участие на Цацаров – главен прокурор, с незаконно действие – блокиране на Банков надзор на БНБ, и с участието на МВР Пикчърс с два патлака, ловят престъпници банкери, уха... ЯКО РАЗРАБОТЕНА СХЕМА НА ТЪПИНГ ПОЙНТ, вкл. с изземване на флашки пред КТБ (и какво ще разбере тъп полицай от флашка с банкови тайни), вкл. с ПЛЕВНЮ, Местан и Боко – свикване на Консултативен съвет за оставка на Правителството – и него да блокират...
КЛАСИЧЕСКА СХЕМА НА МАФИОТИ...

23.06 2014 в 11:37

"Той бе категоричен, че решението на УС да "бъдат предприети действия за отписване на капитала на акционерите на банковата група и отнемане на техните права в съответствие с предвидените от закона процедури" означава, че основният акционер Цветан Василев излиза от банката, като акциите му ще бъдат обезсилени" - Такаам, ето това беше явно целта! Да изкарата банкера от КТб, да я разклатят изкуствено, да се случи това, което се случва, всичко в името на Догановото отмъщение! А ние ще мълчим и ще им гледаме сеира на цялата дпс-рска мафия!! Няма Пеевски, иам Доган.

23.06 2014 в 11:16

Няма причина за тревоги. Вложителите няма да си загубят парите и ще могат да разполагат с тях от 21 юли насетне (ако не и по-рано). Някои медии умишлено спекулират и тревожат хората, което е много грозно от тяхна страна. КТБ няма да фалира!!

23.06 2014 в 11:14

Не само беше, а и ще си остане, банката няма да фалира и няма опасност от финансова нестабилност. А относно ББР и БНБ не мисля, че ще могат да се справят добре дълго време. Но все пак има проявен интерес и от ВТБ и Оманския фонд за развитие и банката за стотен път няма да фалира и да затвори. Хората трябва да се успокоят по някакъв начин.

23.06 2014 в 11:03

Време е малко и БНБ да си вдигнат акциите, нищо че тяхната реакция бе крайно закъсняла и малко плаха. Трябваше да реагират още в момента, в който се видя, че върху банката се упражнява някакъв вид натиск и някои медии съвсем целенасочено взеха да бълват манипулиращи статии, които доведоха до тази паника сред вложителите, а от там да се влоши нейното състояние пътят е много кратък, независимо дали става въпрос за стабилна или не банкова институция.

23.06 2014 в 10:18

Все пак си мисля, че може да не се стигне до там .

23.06 2014 в 09:55

Аз.........Ако това е вярно, излиза че правителството просто е задействало план за придобиване на частна банка.....Ами печелиш дневната награда "С ум и разум надари ме". Точно това стана! Държавната Банка за развитие и КТБ се сливат. КТБ става държавна, а пари за дребен и среден бизнес - забрави! Тая цялата мушика се прави, за да не се разбере колко пари от КТБ са откраднати /за кампанията на Бареков само са едни джобни 50 милиона/ и най-вече - да не се разбере колко пари в тая банка са на Пеевски, колко са руските и дали не са едни и същи!! Това е играта. Чужди източници говорят за 130 милиона евро необслужван кредит. Какъв Борисов? Какви 5 лева, бе? Това са парите, които ще прибере Орешарски за това, че 1 година игра ролята на параван!

23.06 2014 в 09:02

Към поредицата въпроси – а да се сещате кой финансира “Офнюз” ь?!?!? Давам жокер – пак фондация “България-Америка”...
Те тва е... то само демократска връзка била бе, то Протестна мрежа, то Цацаратура, то МВР Пикчърс, то Делян Пеевски ... пък БНБ и Правителство, те накрая от страх от протестъри, та се осраха и те ....
Е, то че БНБ и Правителство ще се осерят е предвидено в схемата Тъпинг-пойнт – ЧЕ НАЛИ ПЛЕВНЮ свика КС за оставка на Правителството, точно в графика на схемата “Тъпинг пойнт”... срещу КТБ...

23.06 2014 в 09:00

До Аз
За всичко си прав, без последното. Не на Пеевски, а на Бочко ще дадат Корпоративна.Не случайно Брад Пит с очилата вече точи зъбки.
Тук, във форума ми се смеехте, когато ви казах, че Цветан Василев е гепил 1 млрд. евро от Белия генерал, които е трябвало да инвестира в Катар - точно два дена след оставката на Боци, повода той да вдигне кръвно. Естествено, мутрата отвръща на удара- първо служебното правителство на ГЕРБ приема закон, с който да ограничи сериозно парите на държавните предприятия в КТБ, а след това привлича Прасчо на своя страна- спомнете си колко пъти Прасчо е ходил в МВР-то при Цветанов, и то не на кафе. И започва активното мероприятие с наемните убийци на Прасчо, а Боци се изцепва“ Радвам се , че са хванали убийците“.
А и спомнете си при кое управление от бутикова, малка банка, КТБ се превърна в сериозен фактор- точно така, при Бочковото управление.
Така че, вече няма само Цеца Секса да си има банка, Бочко да не е по-прост от нея, я.Лошото е , че пак матряла ще плати сметката.

23.06 2014 в 08:17

//Ето ви куп въпроси, а сега да ви видя... кухите ви кратуня освен “комундели” и простотии май никой няма .//

А в кухите комунделни кратуни, явно едни глисти има -> ако беше нещо друга щяхте ли да се прехебете сами.
--------
Алчността комунделна е безгранична, но накрая винаги се засища от шепа пръст!!!