Адв. Константин Симеонов: Цветан Василев още не са го обвинили само за градушките и за някое земетресение

Адв. Константин Симеонов 13 октомври 2014 в 19:00 16224 3

Адвокат Константин Симеонов

Адвокат Константин Симеонов като представител на Цветан Василев изпрати до редакцията възражение по повод интервюто с Татяна Дончев от 3 октомври.

Публикуваме писмото на адв. Симеонов като право на отговор.

Г-н Цветан Василев категорично възразява срещу констатациите и заключенията, направени в и на база интервюто на г-жа Татяна Дончева, публикувано на 3 октомври 2014 г. в OFFNews.

На първо място искам ясно да подчертая, че в заглавието на материала се съдържа тежко обвинение срещу г-н Цветан Василев. Това именно провокира въпроса дали изведеното като заглавие твърдение наистина е на г-жа Дончева, или заглавието е редакционен  прочит на казаното от нея. В случай, че това са констатации на интервюираната, Ви моля да ни бъдат предоставени или да бъдат включени като част от  Вашия материал. Ако се касае за силогизъм, изведен на базата на думите на г-жа Дончева (в публикувания им вид) от журналиста, под Вашата редакция, любезно моля да посочите начина, по който сте стигнали до изведеното в заглавието заключение.

На следващо място бих искал да обърна внимание върху несъстоятелността на фактическите констатации относно упражняването на твърдените интереси на г-н Цветан Василев, направени от интервюираната. Завод "Еловица" във времето, за което г-жа Дончева говори, няма нищо общо с моя клиент., поради което той няма как да е част от тези "Големи играчи", чиито интереси са надделели. Освен това упоменатите от г-жа Дончева парични средства в онзи период всъщност са раздадени на "Терем" и други държавни дружества. Добре е също така да се уточни, че "Дунарит" АД е единствената компания в България с изградена камера за унищожаване на взриватели.

В този смисъл моля гореизложеното да бъде публикувано като право на отговор от страна на клиента ми на даденото от г-жа Дончева интервю - в приложение по аналогия с чл. 18 от ЗРТ.

адв. Константин Симеонов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!