Взрив в аптека на Марешки в Бургас

OFFNews 29 януари 2016 в 07:30 6193 8

Взрив в аптека на Марешки в Бургас

Снимка OFFNews

Взрив избухна в аптека, собственост на бизнесмена Веселин Марешки, в Бургас.

При инцидента, станал малко след 3.00 ч. в нощта срещу петък, няма жертви и пострадали. Собственикът на обекта научил от Нова телевизия за взрива, съобщиха от медията. 

"Не вярвам инцидентът да е свързан с аптечния бизнес, там сме приключили развитието си и не планираме някакво разрастване. От 25 г. съм в този бранш и знам, че там няма престъпници. Няма хора, които да искат да извземат бизнеса на други. Тази аптека работи от десетина години, мен лично не ме е страх. Мисля, че живеем в европейска държава и нещата се решават по конкурентен път. Не съм чувствал някаква заплаха до момента", заяви Марешки.

Живеещите наоколо бургазлии коментираха, че са чули взрив, тътен, но предположили, че е гръмнал автомобил. Съседка разказа, че аптеката вече е обирана няколко пъти през последните две години. Хората, чийто апартамент е над търговския обект и са с изпочупени стъкла, били "нормални хора" - вдовица, която живее с дъщеря си, зет си и внучетата.

От полицията в Бургас съобщиха, че сигналът за взрива е подаден около 03.30 часа. Според него взривно устройство е избухнало взривно устройство в близост до аптека, разположена в партерното помещение в бл. 55, вх. Т в к-с „Славейков”.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили полицейски служители, като е установено, че от инцидента няма пострадали, но са нанесени материални щети по охранителната щора и остъклението на аптеката, апартамента над търговския обект - счупени са стъклата на остъкления балкон, и по предното стъкло на един лек автомобил, паркиран в близост, чието стъкло е пукнато.  

Извършен е първоначален оглед на местопроизшествието, като предстои извършването на повторен оглед от служители на Специализирания отряд за борба с тероризма, които да установят вида и големината на взрива.

Работата по случая продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews