Марешки иска да купи петролна база и да внася самостоятелно горива

OFFNews 20 януари 2016 в 16:09 15247 20

Бизнесменът Веселин Марешки възнамерява да купи петролна база, с която да си осигури самостоятелност при вноса и да намали още цената на дизела, обяви той пред Вloomberg TV Bulgaria.

Той твърди, че печели от бизнеса си и планира ново намаление на цената на дизела в рамките на 5-10 стотинки, а скоро предстои отварянето на нова бензиностанция във Варна.

„Печелим от бизнеса си и ще продължаваме да инвестираме. Търсим вариант за купуване на петролна база, за да внасяме самостоятелно горива“, каза той.

Марешки каза още, че има намерение да разшири веригата си и да отвори обекти в цялата страна.

"Реалната цена на горивата е тази, която е на международната борса. В България в момента има свръхнадценки по веригата търговец на едро – търговец на дребно – бензиностанция и затова се получава така, че ние купуваме горивата с марж 40-50 ст. над цената на търговеца на едро. Аз показвам, че точно този висок марж дава възможност за навлизане на нов играч на пазара", заяви бизнесменът.

Според него след няколко месеца по-ниските цени на горивата ще се възприемат за нещо нормално и цялата страна ще се съобразява и ще продава на тези нива.

Марешки обяви, че очаква Комисията за защита на конкуренцията да вземе мерки и да нормализира пазара.

Той предлага с решение на парламента да се въведе регулация на търговията и да се сложи максимална надценка за търговците.

„Купуваме от вносителите, които са 4-5 фирми в страната. Не можем да предложим нито по-качествено, нито по-некачествено гориво, то е едно и също, въпросът опира до една по-достъпна надценка“, категоричен е Марешки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!