Три жертви на катастрофи с влак, коли и турски автобус

OFFNews 29 февруари 2020 в 06:56 2729 0

Жена загина при катастрофа между кола и влак на прелеза за габровското село Енчовци. Още двама души починаха на пътя Бургас-Созопол. 

Машинистът на влака е подал звуков сигнал, но колата, в която е пътувала сама жена на възраст между 50 и 60 години, не се е отместила, съобщи Нова тв. Пътниците на влака са били извозени с автобус.

При инцидента на пътя Бургас - Созопол са загинали мъж и жена, съобщи АПИ. След лека катастрофа между колите им, те слезли на пътя и били пометени от турски автобус. 

Сблъсъкът е станал на около километър след пътен възел „Юг“ в посока Созопол между "Ситроен Пикасо“, с бургаска регистрация, управляван от 46 годишна бургазлийка и л.а. „Фолксваген Голф 3“, с бургаска регистрация, управляван от 22 годишен мъж от с. Росен, като по първоначални данни „Ситроен“-а е предприел изпреварване на маршрутка от междуградския транспорт и е последван отзад от л.а. „Фолксваген“. Вероятно „Фолксваген“-а е застигнал и блъснал в задната дясна половина л.а. „Ситроен“, тъй като автомобила на 22 годишния мъж получил материални щети в предната лява част, уточниха от МВР-Бургас. 

След допускане на пътния инцидент трите МПС спрели, като „Фолксвагена“ и маршрутката отбили вдясно на пътя, а в лявата пътна лента останал л.а. „Ситроен“. Докато водачите оглеждали възникналите материални щети, автобус „Мерцедес Травега“, с турска регистрация, собственост на фирма „Ozlem Turism Sеyahat“, управляван от 33 годишен мъж от добричкото село Къпиново, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост /мокра пътна настилка и видимост в тъмната част на денонощието/, движейки се в лявата пътна лента, блъска последователно двама пешеходци и л.а. „Ситроен Пикасо“.

От ПТП на място загинали двамата пешеходци – водачите на леките автомобили „Ситроен“ и „Фолксваген“.

Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол и наркотици, но двете проби са отрицателни. Задържан е за срок от едно денонощие. 

В резултат на допуснатия тежък пътен инцидент пътя Бургас – Созопол е затворен. Трафикът е прехвърлен през обходен маршрут пътен възел „Юг“ - к-с „Меден рудник“ – с. Твърдица - Маринка – кв. Крайморие“ – Созопол.

Предстои извършването на повторен оглед в светлата част на денонощието, като до тогава пътя Бургас – Созопол в района на местопроизшествието ще остане затворен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови