Таксиметров шофьор осуети телефонна измама за 1500 лв.

OFFNews Последна промяна на 19 февруари 2018 в 11:14 6116 0

Таксиметров шофьор осуети телефонна измама за 1500 лв.

Таксиметров шофьор е осуетил телефонна измама за 126 лв.

26-годишният мъж съобщил за случая на 16 февруари, като се явил в Пето районно управление в Бургас. Той разказал на полицаите, че е получил телефонно обаждане от чуждестранен телефонен номер. По време на разговора мъжки глас му предложил да занесе пратка с пари до Румъния. Непознатият му продиктувал адрес в Бургас - бл. 56 в к-с "Изгрев".

Шофьорът отишъл на мястото и там възрастна жена му хвърлила плик с пари през балкона.

Следвайки инструкциите мъжа заредил в автомобила гориво на стойност 126 лв., като веднага след това получил ново обаждане с нов адрес в Бургас.

Тогава шофьорът осъзнал, че е въвлечен в телефонна измама и заявил на непознатия, че ще върне парите на жената. Това провокирало измамника, който първоначално започнал да предлага по-големи проценти печалба, а след това започнал да заплашва.

Въпреки това шофьорът отказал да съдейства, като заедно с взетите пари се явил в Пето Районно управление – Бургас.

Междувременно в управлението е получено съобщение от 85-годишната измамена бургазлийка от бл. 56 в к-с "Изгрев" за това, че хвърлила през терасата на дома си торбичка със сумата от 1 500 лв., като измамата е осъществена по класическата схема "оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници".

По случая е образувано досъдебно производство, като предстои връщането на парите на измамената възрастна жена. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови