Сблъсъци между полицията и феновете на мача Левски-ЦСКА, десетки арестувани (обновена)

OFFNews 08 март 2014 в 16:53 6559 3

Сблъсъци между фенове и полиция белязаха днешния мач между ЦСКА и Левски на Националния стадион "Васил Левски".

Десетки са арестувани, съобщи БНР. По данни към 19 ч. те са 46 души.

Напрежението започна да се покачва още в обедните часове.

Полицията съобщи, че към 12 ч. - четири часа преди началото на мача - фенове, пътуващи от Велико Търново за мача в София, потрошиха микробус и биха водача му на автомагистрала "Хемус". Автобусът им е бил спрян на няколко километра преди София от полицията и ескортиран до 8 Районно управление на полицията.

Непосредствено преди двубоя фенове блокираха столични улици и булеварди.

Двубоят започна в 16.15 ч. и още в началото му имаше нови сблъсъци между фенове и полицията.

И от двете страни в публиката се трошаха седалки, които бяха хвърляни по полицията. В отговор служители на реда нахлу на стадиона и използваха палки срещу вилнеещите фенове. Много полиция имаше на сектор Г.

Напрежението отново се покачи след откриването на резултата във второто полувреме, когато след дузпа Емил Гъргоров откри резултата за "червените". Голът, отбелязан в 69-ата минута от мача, остана и единственият до края му.

Намесата на полицията се наложи отново, когато фен на „Левски” прескочи загражденията и излезе на терена на Националния стадион "Васил Левски", предаде „Фокус”. Човекът беше отведен от полицията. От жандармерията образуваха кордон между публиката и терена, за да не допускат повече подобни случаи.

ЦСКА победи с 1:0 Левски в двубоя от 26-ия кръг на шампионата. Равносметката от мача е 1 гол след дузпа и 6 червени картона. След два жълти бе изгонен Борис Галчев. Червен картон получи Станислав Ангелов. В продължението червени картона получиха Ларсен Туре и Райс М`Боли, а Апостол Попов застана на вратата. Секунди след последния съдийски сигнал Владимир Гаджев и Омар Косоко също получиха червени картони от Георги Табаков.

ЦСКА завършва на трето място в класирането, а Левски шести в редовния сезон и следва ново дерби в първия кръг на плейофите следващия уикенд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!