Футболни фенове потрошиха микробус и биха шофьора му

OFFNews 08 март 2014 в 15:32 4884 0

Футболни фенове са потрошили автобус и били шофьора му. Инцидентът станал на автомагистрала "Хемус" днес към 12 ч., съобщи МВР.

Феновете пътували от Велико Търново за София, за мача между Левски и ЦСКА от 16.15 ч. на Националния стадион "Васил Левски".

Микробусът е бил с разградска регистрация. Шофьорът му спрял на бензиностанция край село Осиковица, където спрял и автобусът с феновете.

След подаден сигнал полицията спряла автобуса с феновете на няколко километра преди София и го ескортирала до 8 РУП на СДВР, където и в момента се работи по изясняване на съпричастността на лицата, участвали в инцидента, се казва в прессъобщението на МВР.

Полицията не дава информация за причината за спречкването. Уточнява само, че работи по изясняването на инцидента, че по микробуса са нанесени материални щети, а водачът е пострадал.

"Във връзка с провежданите футболни дербита днес и утре, МВР е предприело всички необходими мерки за гарантиране на сигурността на гражданите и опазване на обществения ред. Уточнени са маршрутите за организирано придвижване на феновете преди и след футболните срещи, ще има изграден периметър около стадионите с КПП и филтровъчни пунктове, а на самите стадиони – буфери между привържениците на отделните отбори. Ще се извършват обичайните проверки за забранени предмети /огнестрелни и хладни оръжия, пиротехника и други/ и за алкохол. Малолетни ще бъдат допускани на стадиона само с пълнолетен придружител, след попълване на декларация. С цел осигуряване на безопасността при струпване на много хора, а и за улесняване на пропускателния режим, на зрителите се препоръчва да пристигнат по-рано в района на стадионите", се казва в прессъобщението на полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !