Рашков обеща още арести заради строежа на 'Хемус'

OFFNews 04 ноември 2021 в 11:31 3690 0

Ще има още задържани за строежа на автомагистрала "Хемус". Досега са арестувани 15 души, а вчера са проверени 17 адреса, 7 от които са офиси на голяма строителна фирма, обяви вътрешният министър Бойко Рашков в Симеоновград.

Той отново повтори, че са изтекли десетки милиони в изграждането на аутобана. "Водно строителство" е една от проверяваните фирми, които са усвоили авансово пари за строежа.

"Има задържани лица, които пряко участват в схемите за нелегалното изграждане на магистралата. Ние не сме стигнали до непосредствените строители. Изправени сме в една невиждана хипотеза - строители под прикритие да изграждат магистралата. Непосредствените строители са неизвестни, те получават средства от няколко основни фирми, на които са давани десетки милиони лева", посочи Рашков.

По думите му стана ясно, че е събрана е достатъчно информация.

"Българският народ е ограбен. Ако се докаже това, което е очертано в разследването, ще означава, че хората ще платят още веднъж за магистралата. Някои от фирмите заявиха, че отпуснатите им пари вече не са при тях", посочи Рашков и припомни, че един от собствениците на фирми, ангажирани със строителството е превел в ОАЕ 21 млн. лева от началото на годината.

Вътрешният министър ще поиска от прокуратурата, вместо да бави разследването, да обърне внимание на това, което са събрали и да предложи на съда за задържи някои лица.

"Става дума за десетки милиони, изтекли от българския бюджет. Тези средства са преминали през банка, собственост на Бойко Борисов. Със собственика на тази банка Борисов преди години Бойко Борисов е имал общи фирми", бе категоричен Бойко Рашков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!