Потвърдено: Афганистанецът е умрял след изстрел и рикошет

OFFNews - Бургас Последна промяна на 16 октомври 2015 в 15:02 5072 36

Снимка minitor.bg

Аврамов мост

Убитият от гранична полиция мигрант, който е бил част от група нелегално преминаващи, е загинал след изстрел, който е рикоширал. Това е потвърдила аутопсията, извършена в бургаската катедра на Съдебна медицина. Проектилът е изпратен за изследване и категорична информация се очаква в понеделник, но към момента е потвърдена версията за рикошет.

Предполага се, че това е станало в самия мост, след като изстрелът е произведен във въздуха, под съоръжението.

Междувременно, в родния град на граничния полицай, Средец, започна подписка в негова защита. Такава се организира и в специализираната платформа peticiq.com.

Вълкан Хамбарлиев, по непотвърдена информация, е името на граничния полицай, който застреля нелегален мигрант снощи, в района на Аврамов мост в община Средец, научи OFFNews от свои източници. Мъжът е на 42 г., от гр. Средец, по хоби е ловец.
Групата от над 50 афганистанци, която снощи проникна на родна земя, е налитала на бой и е показвала агресивно отношение към тримата гранични полицаи, които са отишли на място. Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов на извънреден брифинг тази сутрин по случай снощният инцидент, при който граничен полицай застреля емигрант на границата край ГПУ Средец.

Всичко започнало около 22 часа, когато граничен патрул от трима служители се натъкнал на група от над 50 души, които се представили за афганистанци.

Всички от групата мигранти са били мъже, на възраст 20-30 години, "в добра спортна форма", заяви Костов.

Граничарите са дългогодишни служители на МВР и не са млади.

От мястото на инцидента е иззет пистолет и пълнител със 7 патрона вътре, което значи, че е изстрелян само един патрон.
Главният секретар на МВР уточни, че сред групата няма някой идентифициран като каналджия или български гражданин.
Местността, през която са проникнали мигрантите, е пресечена, трудно проходима и без ограда.

Има вероятно някой от задържаните да има познания за релефа на на местността.

Арестуваните са 54 души. Най-вероятно мигрантите ги очаква екстрадиция, но към момента това е в бъдещ план, тъй като никой няма документи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.10 2015 в 10:51

О, свещенна простота!

Да цитирам един пост на някой друг, който много добре пасва и по тази тема:

"Самият факт, че от МВР се оплетоха в лъжи би трябвало да говори на всеки нормален човек, че нещо се прикрива. Първо се твърдеше, че имало било престрелка. После се оказа, че престрелка няма. Твърдеше се, че имигрантите били въоръжени. Оказа се, че не са били въоръжени. Каза се, че инцидентът е станал на границата. Оказа се, че е на 46 км от границата. Главният секретар на МВР дори не посмя да потвърди, че става дума за рикоширал куршум. Уточни само, че така твърди полицаят.
Да речем, че в България ще се проведе обективно следствие (вярвате ли го това?) .
Да речем, че наистина става дума не за престъпление ( саморазправа, убийство с неясни засега мотиви, убийство по непредпазливост и т.н. ) и че НАИСТИНА е било законна самоотбрана. Да речем, че е така.
Но пак не може да се скача от радост, че е убит човек.
МАСОВИТЕ реакции у нас на радост и задоволство от отнет човешки живот, придружени с обидни думи към жертвата и хвалби към извършителя само доказват, че България скоро няма да стане демократична държава, защото хората у нас разсъждават така, както разсъждават мнозинството руснаци, араби, ако щете и мнозинството афганистанци .

И затова българите ще продължат да напускат тази България с милиони, ..."

17.10 2015 в 01:16

уважаеми, тук четящи и пишещи !
зададох си няколко простички въпроса, отговорите на които са също толкова кратки и точни, макар че по подразбиране - отговорът е винаги маааалко по-труден от съответния въпрос.
бих искала да ги споделя с Вас, а Вие продължавайте да си интерпретирате според модата... и така:
1. какво е Държавна граница ?
2. защо се пази ?
3. от кого се пази ?
4. кой плаща, за да се охранява тя (границата) ?
5. какво се прави, ако някой я премине където си поиска и когато си поиска, ей така ... като двуного животно ? ...

нека се абстрахираме от съвременната силно манипулативна терминология на тези, които нямат какво да ни кажат, а много им е нужно да ни говорят !
поне за минута да не обръщаме внимание на това - "видите ли, не били емигранти, а мигранти ..."видите ли, не били преминали нелегално еди си чия Държавна граница, а били бежанци, търсещи убежище и по-добър живот ...".
...
преминаването на всяка Държавна граница става през посочените за това места и всичко останало е нарушение, а тези които са го извършили - нарушители ... до един.
нарушителите на Закона на която и да е Държава се съдят по съответното законодателство и след доказване, се обявяват за престъпници !
хайде сега, продължавайте да им измисляте по-модерни имена.

17.10 2015 в 00:54

Няма значение дали е афганистанец, сириец, австралиец или французин! Нарушил ли е държавната граница - нарушил я е! Законът забранява ли го - забранява го! С това въпросът се изчерпва!

Нито мен,нито някой от пишещите ще ни пуснат да се разхождаме необезпокоявани по границите на която и да е държава, където и да било по света. Не разбирам с какво афганистанците са над законите, които важат за всички останали.

И още нещо - до ден днешен никой не успя да обясни коя е тая животозастрашаваща сила, която ги преследва в Турция...

17.10 2015 в 00:19

"Граничарите" натъкващи се на нелегални далече от границата повече приличат на каналджии на които не е платено за услугата...

16.10 2015 в 23:04

Грагичният инцидент е факт, защото десетки хиляди прости азиатски селяни искат да станат "гепманци". Не може хора, които от десетилетия се избиват помежду си да са добри и годни за Европа. Всички нелегално проникнали на територията на България са само нарушители на закона и нищо друго. Всички трябва да бъдат връщани в държавите си по езика, който говорят. Те са толкова примитивни, че говорят ЕДИН език, който показва и къде да бъдат изсипани обратно-

16.10 2015 в 21:47

Стрелять на поражение!

Take no prisoners!

С вас сме, браточки!

16.10 2015 в 19:34

Bodrum на турски означава "мазе". Никът иде да покаже, че коментарите от този автор за "подполни" (умишлено ползвам руска дума за радост на троловете), т.е. не вместващи се в официалния тон на пропагандата. А чирикащия съветвам да се хване за палците и да ходи при приятеля си Азис. Той ще му обясни кое как е в Анадоллука :)

16.10 2015 в 19:11

@4ик4ирик: Моля Ви!

16.10 2015 в 19:08

@bravo:
Някъде сериозно са те заблудили, че можеш да мислиш...

Ами ако полицаят без да си поплюва е пръснал кухата кратуна на един от приматите... Дали някой друг от тях ще посмее да гъкне след това?
Пет пари не давам дали е рикошет... тая версия и без това звучи като детско оправдание!

16.10 2015 в 19:06

Хей Bodrum, по името ти личи че си някакъв фес от сорта на оня де лее умни псалми у нашио конгрес от партията ДУПЯСЕ. Шъ ти отговоря вместо тия от чието име питаш. Ако бяха минали през ГКПП - сакатлък йок - анадънму?