Полицай простреля в корема мъж, нападнал го с брадва

OFFNews 03 април 2016 в 08:30 4244 8

Полицай от Казанлък е прострелял пиян и развилнял се мъж, който го нападнал с брадва. Инцидентът е станал след скандал в ромска къща в града. 

Сигналът за битов скандал на спешния телефон 112 е подаден около 21 часа снощи. Пристигналият място полицейски екип заварва пияния мъж, който с брадва чупи покъщнината, съобщи БГНЕС. Когато вижда полицейския патрул, той се засилва с брадвата към полицая. Униформеният е успял да реагира, но е бил повален на земята от развилнелия се мъж. Тогава, за да спаси живота си, произвежда изстрел със служебното си оръжие. Куршумът попаднал в корема на нападателя.

Впоследствие се установи, че са произведени два изстрела – единият със стоп патрон, а другият с боен куршум. Вторият обаче не е проникнал в корема на нападателя, а само го е ожулил. На местопрестъплението полицаите откриха и нож с острие, дълго 30 сантиметра, който притежавал нападателят.

Простреляният е откаран центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък, където е обслужен амбулаторно, няма опасност за живота му. Мъжът е задържан за 24 часа, предстои да му бъде повдигнато обвинение, като се очаква прокуратурата да поиска задържане под стража.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!