Питбул нахапа полицай, докато арестува собственика му

OFFNews 20 август 2015 в 16:52 19834 10

Питбул е нахапал полицай във Велико Търново по време на акция по задържането на собственика на кучето, съобщава агенция "Фокус".

Инцидентът се е случил вчера около 15:30 часа на ул. "Плиска" в града, когато служители на криминалния сектор към РПУ-Велико Търново решават да направят проверка на 21-годишния криминално проявен П.Н. Той обаче оказва съпротива и опитва да избяга, като изхвърля черен плик. В него има 11 гр. канабис.

Полицаите хващат беглеца и тръгват да го арестуват. Тогава Н.П. насъсква питбула си, който напада служителите на реда и нахапва един от тях. Кучето е упоено и предадено за отговорно пазене на амбулаторно-ветеринарна лаборатория.

След това полицаите претърсват жилището на Н.П., където намират 21 гр. канабис. Собственикът на кучето е задържан за 24 часа. Лицето вече е осъждано за притежание на наркотици, както и за кражби и причиняване на телесна повреда. Последната му присъда е от 29 април за хулиганство. Наказанието, което му е било определеното, е пробация за срок от една година. 

Срещу Н.П. вече е образувано ново досъдебно производство за притежание на наркотици и причиняване телесна повреда на полицейско лице. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!