Павлова: 1851 свлачища заплашват хората в страната

OFFNews 16 март 2015 в 18:55 3586 2

Снимка МРРБ

Пропадналият път към село Безводно

1851 свлачища са се активизирали в цялата страна, като 26 от тях са новоактивизирани. Това заяви регионалният министър Лиляна Павлова пред bTV.

Очакват ни още свлачища и срутища. Щом сега, без да вали сняг, има свлачища, когато започне да се топи снегът, ще е по-зле, коментира тя.

Пътят към село Безводно е пропаднал и селото е откъснато от света, защото няма друг път. В него живеят 80 души и има 3 бебета, които бяха изнесени от селото, обясни Павлова.

Пътят не може да бъде възстановен, но ще се направи проект и ще се направи нов път през скалата, допълни министърът.

От години липсва превенция за свлачищата. Сега ще са ни необходими 300 млн. лева, за да се справим с щетите. Ще започнат дейности и по почистване на коритата на реките. Ще отделим средства за укрепване и за превенция, каза Павлова.

По думите й водата в Кърджали е била пусната още около 12 часа и вече би трябвало вода да има в целия град и околните села.

Павлова заяви, че шефът на пътното управление в Кърджали е бил уволнен, защото на място е станало ясно, че не може да се справи със ситуацията. Няма други уволнени на този етап, увери регионалният министър.

Лиляна Павлова коментира и обществената поръчка, пусната от регионалното министерство за проекта „Южен поток“.

Тази обществена поръчка е за до 66 000 лева, но ще позволи България да получи милиони. Поръчката е за методика за оценката на обезщетението, което страната трябва да получи за използването на българското черноморско дъно за морската част на газопровода, обясни Павлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!