Голямо свлачище затрупа пътя между Пампорово и Смолян (обновена)

OFFNews Последна промяна на 15 март 2015 в 09:55 5593 7

Снимка БГНЕС/Цветана Арангелова

Голямо свлачище затрупа пътя между Пампорово и Смолян, съобщи БГНЕС.

Блокиран е пътят Бачково – Наречен в района на Юговското ханче.

Напълно затрупана е дясната лента в посока Асеновград – Смолян. Прокаран е обходен път покрай скалите, но движението е силно затруднено и се образуват опашки.

Много шофьори се отказват от чакането и се връщат към Асеновград и Пловдив. Връщат се и автобуси с туристи, тръгнали към Чепеларе и Пампорово.

Свлачище има и по пътя Пещера – Бяга. Движението се извършва в едната лента. Препоръчва се да се шофира с повишено внимание и със съобразена скорост.

Заради свлечена скална маса е въведено временно ограничение на движението и за пътя Пещера – Батак.

В същото време стана ясно, че свлачище е прекъснало главния водопровод, от който се водоснабдяват хиляди жители на Кърджали, Момчилград и още 40 населени места.

Аварията е станала рано тази сутрин в района на село Пазарци. А аварийни екипи вече работят по отстраняването на проблема.

Най-вероятно свлачището се е активирало заради топенето на дебелия сняг, който затрупа района преди седмица.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.03 2015 в 19:34

Я, отговорният редактор да седне и да напише подробно, пътят от Пловдив до Смолян ( 101 км) през кои места и селища минава - едно след друго ! В понеделник да дойде с учителката по география! За наказание сте лишени от правото да гледате слънчевото затъмнение в петък, 20 март!

15.03 2015 в 13:55

Тиквата си е тиква и тиква ще си остане!!!

15.03 2015 в 13:55

Приятел, в този район никога не е имало сеч на дърва! Така, че за какво сечене на гори, за какви гърци, за какви дърва... за к'ви пет лева ми говориш ?!?!?! Информирайте се най- накрая от какво и как се получава свлачище!

15.03 2015 в 12:33

Без да обиждам ничия ерудиция, но това на пътя до Юговското ханче е срутище, а не свлачище. Свлачището е съвсем друга бира.
Премиерът Борисов нарече свлачище нападалите скали на пътя Кричим - Девин преди месец и всички медии в захлас почнаха да цитират това светило (и) на инженерната геология.
Че и се закани да командирова свещеници в Йерусалим да се молят против свлачища. А тъкмо свлачищата се позакрепиха последните месеци.
Господ за разлика от нашия премиер знае кое какво е и има опасност молитвите да не бъдат правилно разбрани.:(

15.03 2015 в 10:52

Тая снимка от 19 век ли е?

15.03 2015 в 10:42

Продължавайте да режете гората че на гръците им треат дръва.

15.03 2015 в 10:15

Ама вие май си копирате без да си давате труда да четете.
Заглавието ви е неточно. Според цитираното съобщение от БГНЕС, свлачището е в участъка Бачково - Наречен, а НЕ между Пампорово и Смолян, както твърди заглавието ви!