Осъден за блудства и кражби избяга от затвора в Ловеч

OFFNews 21 юни 2018 в 15:35 5728 1

Затворник с 13-годишна присъда за блудства и кражби е избягал от затвора в Ловеч тази сутрин.

Полицията издирва беглеца - 48-годишния Борис Ангелов Иванов.

Присъдата му е влязла в сила през 2011 г. и 7 години е лежал при строг режим. В началото на месеца той е бил настанен в затворническо общежитие на облекчен режим. Работил е в млекопреработвателен цех на бившата фабрика "Сердика" като чистач.

Иванов е избягал към 10:30 ч. днес. Когато разбрали, че го няма, другите затворници тръгнали да го търсят.

Беглецът има още 6 години зад решетките.

Зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов коментира, че не става въпрос за бягство, а по-скоро за "отклоняване" от външен работен обект на лишен от свобода, който не е бил охраняван. В такива случаи определени ангажименти за охраната на тези лишени от свобода поемат от съответната фирма, която ги е ангажирала като работна ръка, уточни той.

Часове след бягството МВР разпространи описание и снимка на избягалия. Той е среден на ръст, с кафяви очи и къса, черна коса, с нормално телосложение, продълговато, леко мургаво лице, правилен нос, високо чело. На врата си има татус – червена целувка.

От полицията призовават хората, които имат допълнителна информация за издирвания, или го забележат, да сигнализират на тел. 112 или във всяко поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!