Обирджиите на инкасото в мола са много опасни

OFFNews 23 февруари 2016 в 08:13 5694 4

Грабежът на инкасо автомобил в паркинга на столичен мол е минал без жертви, но е възможно при следващи случаи да се стигне до тежки инциденти.

Това каза Ботьо Ботев, бивш шеф на отдел „Убийства”, по бТВ. 

По думите му обирджиите са нагли, брутални и с прекалено самочувствие, а грабежът се отличава от други подобни. Много е възможно да има информатор, който дава конкретна информация, свързана с онова, което се превозва, привичките на служителите, предположи той. 

На това място и при такава обстановка един случаен инцидент би дал възможност да се блокират изходи и тогава обирджиите остават в капан, коментира още Ботев. По думите му не по-малко от 5 минути са били необходими, за да се осъществи грабежът.

Според него множеството камери на мястото не са притеснили обирджиите. Камерите са си камери – биха дали фигура, ръст и нищо повече, заяви експертът. 

Писмото с куршум до премиера Бойко Борисов не трябва да се подценява, коментира още той. Всяко подценяване води до неприятни и тежки последици. Когато се получава подобен сигнал, трябва да се отработва напълно и професионално, посочи още Ботьо Ботев. 

МВР още издирва обирджиите. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите