Въоръжени с автомати обраха инкасо автомобил пред столичен мол (обновена)

OFFNews 22 февруари 2016 в 11:14 15418 15

Въоръжени с автомати обраха инкасо автомобил пред столичен мол

Снимка БГНЕС

Въоръжени крадци нападнаха инкасо автомобил в София.

Нападението е било извършено в столичен мол на "Цариградско шосе".

По първоначална информация четирима души, въоръжени с автомати, са атакували инкасо колата в подземния паркинг на мола, а след това са избягали. 

От охранителната фирма ВИП Секюрити потвърдиха, че част от нападателите са стреляли с автомати "Калашников" срещу инкасо автомобила. Други пък са нападнали охранителя в гръб, повалили са го на земята, взели са пратката, качили се в автомобил и потеглили.

Охранителят е стрелял по нападателите и е спукал гумата на автомобила, с който са избягали.

По информация на МВР сигналът е постъпил около 10.41 часа на тел. 112. Съобщено е за въоръжен грабеж, извършен на едно от нивата на паркинга на столичен търговски център на бул. „Цариградско шосе“. По първоначални данни, четирима неизвестни, са стреляли по инкасов автомобил и след като са взели неустановено до момента количество пари, са се оттеглили с кола в неизвестна посока. Няма пострадали хора. Районът е отцепен от силите на реда.

Разпоредени са заградителни и издирвателни действия на територията на столицата с цел установяване на извършителите.

"Първоначалната ни оценка за инцидента е, че престъплението е извършено с особена наглост поради факта, че се случва на място, което е наситено с камери, и е особено опасно, тъй като е използвано сериозно оръжие – автомати “Калашников”. Освен това, нападението се случва в активната част на деня в един от най-популярните търговски и офис центрове в столицата. Като компания, която осигурява сигурността на територията на целия мол, можем да дадем информация за монтираните камери, които са близо 200. Благодарение на това вече сме предоставили детайлна информация за автомобила на нападателите на разследващите органи и всички допълнителни данни във връзка с разследването на инцидента", заявиха по повод случилото се от ВИП Секюрити.

Инкасовият екип е действал в пълно съответствие с вътрешните правила и процедури на компанията и е предприел най-добрите възможни мерки за ограничаване на щетите и избягването на човешки жертви. Всички членове на екипа са без поражения, въпреки произведената престрелка. Към момента на инцидента служител от екипа е задействал паник-бутона, като на сигнала са реагирали 3 наши мобилни патрула, но цялата ситуация се е разиграла в рамките на секунди. Открадната е само една пратка на наш търговски клиент. Всички останали пратки на нашите клиенти в този обект са невредими. Точната открадната сума се установява, допълниха от охранителната фирма. По информация на Нова тв е открадната сумата от 400 000 лева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!