„Нещо се е случило с влака между стрелките“

Offnews 12 юли 2014 в 19:19 8538 4

„Нещо се е случило в движението на влака между стрелките и след това той загубва управление, може би и излиза извън жп линията. Може да е по-висока скорост, може да е нещо друго, но на този етап не можем да кажем.“

Това заяви генералният директор на НКЖИ Милчо Ламбрев във връзка с влаковата катастрофа край жп гара Калояновец, Стара Загора. При нея загина машинистът на бързия влак София – Варна, а 14 души, по данни на МВР, са били ранени. Шестима остават в болница.

„След като разберем и видим лентите, ще разберем какво се е случило. Възможно е и да е грешка на машиниста, но не можем да бъдем категорични на този етап. Много работа ни чака“, каза още Ламбрев.
Локомотивът се намира на 15 метра от железния път.

В момента следствените органи на МВР работят и не допускат никого до мястото - новата отсечка „Михайлово – Калояновец“, открита преди два месеца.

„Движението няма да бъде пуснато скоро, тъй като вагоните са напреки на линията. Поне три има такива, има други полегнали. Ще имаме доста задачи да вършим, за да възстановим движението”, каза още Милчо Ламбрев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови