Дерайлира влакът София-Варна. Машинистът загина, 14 са ранени

Offnews 12 юли 2014 в 16:09 32779 14

Дерайлира бързият влак 8601 София – Варна, съобщи МВР. Машинистът, 38-годишният Венко Тодоров от Локомотивното депо в Пловдив, е загинал на място. 14 души са ранени. Сред тях е и вторият машинист, който е в болница със счупени ребра.

Първоначалната информация на МВР бе, че става въпрос за влака София – Бургас. Уточнението направи два часа след инцидента главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Инцидентът е станал в 15.17 ч. в района на ж.п.гара Калояновец, област Стара Загора.

Дерайлирали са локомотивът и 3 пътнически вагона, когато локомотивът се обърнал и се ударил в третия вагон, се казва в информация на НКЖИ.

В дерайлиралия влак са пътували 150-160 души, съобщи bTV. Локомотивът е дерайлирал на входните стрелки на гарата.

14-те ранени са без опасност за живота, съобщиха от ОДМВР – Стара Загора. С първите 6 линейки, пострадалите са откарани в Спешния център на Университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, уточниха от пресцентъра на Областната администрация. Шестима от ранените са хоспитализирани.

Жена, която е пътувала в последния вагон с децата си разказа пред агенция БГНЕС малко след инцидента, че на виковете й за помощ полицаи отговорили „Госпожо, успокойте се, първо да изкараме телата“. Според разказа на жената пътувалите в последния вагон са извозени с автомобили.

Към мястото на инцидента са изпратени екипи на Спешна помощ, полиция, пожарна безопасност и защита на населението, съобщава още МВР.

БЧК изпрати с хеликоптер лекарски екипи за оказване на психологическа помощ за пострадалите при ж.п. катастрофата.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, транспортният министър Данаил Папазов и заместникът му Антон Гинев, шефовете на БДЖ Християн Кръстев и НКЖИ Милчо Ламбрев пътуват към мястото на инцидента, съобщи премиерът Пламен Орешарски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!