Момче на 19 г. преби до смърт мъж в Горна Оряховица

OFFNews Последна промяна на 31 март 2015 в 12:57 4628 6

Момче на 19 години е било арестувано от полицията в Горна Оряховица за убийството на 41-годишен негов съгражданин, предаде "Дарик".

Органите на реда са получили сигнал в неделя сутринта за мъж, лежащ на кръстовище в града. Пристигналите на мястото на инцидента полицейски и медицински екипи са установили, че тялото е на мъж на 41 години.

Трупът е откаран във великотърновската болница за аутопсия, която е доказала, че човекът е починал от удар с юмрук. Последвалото разследване е установило, че убиецът е 19-годишен младеж от Горна Оряховица.

Той е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда, като е задържан в ареста за 72 часа.

Предстои да се разберат причините, довели до побоя.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.03 2015 в 23:02

Ей така момчетата порастват и ставан... жени на някой бабанка в затвора.

31.03 2015 в 22:39

Умисълът на убийството няма нищо общо с това в какви условия и колко време преди осъществяването на действието е възникнал умисълът. Единственото важно е, че убиецът е желаел да умъртви жертвата и съзнателно е предприел действия за осъществяване на умъртвяването. При умишлените убийства също има разновидности - планирано, непланирано, извършено в състояние на афект и т.н. Но всички се водят умишлени. Поне така се тълкува според НК.

31.03 2015 в 21:56

Това не е съвсем вярно:
" Ако го блъскаш докато спре да шава или пък му прережеш гърлото, тогава вече говорим за предумишлено убийство. "

- Определящо за всяко предумишлено убийство е това, че решението за неговото извършване е взето предварително в сравнително спокойно състояние

А в случая най-вероятно става дума за убийство извършено по хулигански подбуди, и тогава има пряк умисъл

31.03 2015 в 14:17

Иване, убийствата може да са умишлени и по непредпазливост, нищо, че са причинени от насилствени действия. Разликата идва в целта (умисъла) на тези действия. Ако плеснеш на някой един шамар и той вземе, че умре (щото имал аневризма в мозъка, примерно), е убийство по непредпазливост защото не си целял да го убиеш с тоя шамар. Ако го блъскаш докато спре да шава или пък му прережеш гърлото, тогава вече говорим за предумишлено убийство.

31.03 2015 в 14:05

Средна телесна повреда )))) ама човека е умрял от нея... ако това лай.о не го вкарат в затвора за 30 години, да ме извиняват законотворците, съдиите и прокурорите, нека на тях им нанесат такава средно телесна!

31.03 2015 в 13:27

Бе защо обвиняващите винаги са така всеопрощаващо благосклонни към престъпниците, и особено към убийците? Умишлено нанесена телесна повреда, ама го убил по непредпазливост. Баси. "Той искал само да го просне, ама оня си е виновен, че се е оказал кекав." При самоотбрана много стриктно се следи да не превишиш агресията, сакън да не пострада престъпника, а за убийците по презумпция се приема, че те по непредпазливост...