Биячите от мола пожелаха да останат в ареста

OFFNews 24 март 2015 в 11:12 8522 6

Биячите от мола пожелаха да останат в ареста

Тримата охранители от варненския мол, които пребиха до смърт 52-годишния Нягол Петров, не обжалваха мерките си за неотклонение пред Апелативния съд.

Тримата обвинени в убийството на Нягол - 24-годишният Ангел Николов, 22-годишният Красимир Димитров и 19-годишният Цветан Маринов са с най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража". Тя бе наложена от Окръжния съд на 19 март. Тримата са обвинени за умишлено убийство, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. 

Ако все пак те решат да внесат обжалване, трябва да го направят отново пред Окръжния скъд.

Във Варна днес се проведе протест, в който участваха част от портестиращите в мола в неделя. Те са категорични, че няма да се откажат и няма да позволят случаят да се забрави, съобщава БНР. 

"Нягол е конкретният повод, бруталният повод от последната седмица, когато бездействието на едни хора, институции и всичко доведе в крайна сметка до логичния резултат - смърт на човек. Да, Нягол, това съм аз и ние, всъщност всеки един от нас е можел да бъде в случая Нягол", каза един от инициаторите на протеста Ивайло Василев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!