Мними полицаи арестуват и ограбват сирийци в Панчарево

OFFNews 12 април 2016 в 08:10 3364 6

Фалшиви полицаи арестуват и ограбват хора в Панчарево. Менте униформените са задържани. 

Двама мъже се представили за служители на реда и поискали документите на две семейства сирийци, едно от които с дете, докато вечеряли край езерото. Те арестували един от тях със свинска опашка, съобщи Нова тв. 

„Поискаха ми личната карта” , разказа сириецът Махмуд Балхус. Заедно със съпругата си и другата двойка той вечерял край езерото. Мъжете били в униформи и с нашивки. Представили се за полицаи, а единият дори имал пистолет.

Мъжете заявили на Махмуд, че се съмняват, че е трафикант на имигранти. Проверили документите на всички и поискали телефоните и парите им. Взели дори малкия и големия талон на автомобила на Махмуд, след което го арестували и му обяснили, че ще го изпратят в лагера за временно настаняване в Бусманци. Качили го в автомобила и потеглили. След 300 метра те изоставили Махмуд завързан на пътя, завързан на пътя, без кола, пари и телефон. Малко по-късно го намерили приятелите му. След това се обадили в полицията.

23-годишният Махмуд живее в София от три години. Собственик е на дюнерджийница. След случката трябва да работи двойно, тъй като мнимите полицаи задигнали оборота му, а колата тъкмо купил преди 2 дни. Признава, че дни по-късно той и семейството му все още живеят в страх. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Кристин Димитрова: седмокласниците писаха по разказа ѝ, а медиите я представиха като майката на Папи Ханс (подкаст)