Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Мъж извади пистолет на куче и заплаши да му ''пръсне мозъка''

OFFNews 26 април 2023 в 08:49 7390 16

Вяра

Снимка Скрийншот

Случаят е от почивните дни на Витоша

Мъж извади пистолет на куче, което плашело жена му. Инцидентът се случва на Витоша, когато стопанката на животното и племенницата ѝ били на разходка.

На връщане от хижа "Алеко" един господин ми каза да си хвана кучето, защото жена му я е страх. Аз веднага хванах животното. То въобще не ги видя, бяха на повече от 2 метра, аз също не ги бях видяла. Хората много бързо ме настигнаха и започнаха да ми четат морал, че кучето трябва да е с намордник. Господинът каза, че имал оръжие, аз тръгнах надолу, не исках да ги слушам. В един момент те ме пресрещнаха, застанаха срещу лицето ми, жената започна да крещи обидни неща. Осъзнавайки, че тези хора са съвсем близо до кучето и до мен попитах: "Какво стана, нали ви беше страх?" В този момент господинът извади пистолета, свали предпазителя, насочи го към главата на кучето и каза, че "ще пръсне главата на този помияр". Племенницата ми не издържа и изкрещя. Явно това го отрезви и той тръгна по най-бързия начин надолу. Не можахме да го настигнем, разказа Вяра по Нова телевизия.

Тя каза, че не може да предприеме нищо срещу заплахата, тъй като не познава мъжа, дори не е успяла да види номера на колата му, за да подаде жалба в полицията. Кучето Вейдър е порода алабай и би трябвало да бъде с намордник, но стопанката му твърди, че по това време не е било оживено.

"Искам да предупредя хората, да бъдат внимателни. А господинът да върне пистолета откъдето го е взел. Щом можеш да го вадиш на две жени и едно куче, значи не е редно да носиш оръжие", добави Вяра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3700

16

опетков

25.07 2023 в 16:41

Споровете са безсмислени кой крив, кой прав. На мен ли само ми се струва обаче, че тази жена нямаше никакво чувство за някаква вина за неспазването на наредба, от което може да пострада сериозно някой. Кучето е много по-неуправляемо оръжие от пистолета. За мен основната вина за конфликта има тя.

12078

15

edin slep

27.04 2023 в 13:10

Един познат гледаше едно 35-40 килограмово говедо, купи си палка, за да го усмирява, а това го хапа не знам си колко пъти преди да го приспи.

Има си песове, които са за охрана и не трябва да живеят в апартаменти.

22548

14

dolivo

27.04 2023 в 11:10

Когато полицаите започнат да си вършат работа и да правят хайки за писане на глоби за намордници, нещата ще си дойдат на мястото.

Или премахваш забрани и регулации, които никой не спазва.

-529

13

6екеr4о

26.04 2023 в 16:40

Чак сега се зачетох по-внимателно, такава порода не бях чувал, но ходех на рехабилитация в Пирогов заедно с една колежка, свирепо нахапана и увредена от собственото ѝ куче от породата български овчарки, за които има и там 2 синода и безброй спорове.
Колежката разказа, че песът е 10-годишен, отгледала го е от бебе, а в деня на инцидента го е нахранила, оставила го е да потърчи, вързан на тел през целия двор и къщата, но когато опитала да го върже за колибата му той я е атакувал.
Финал на тъпата история е специализирана фирма за приспиване на кучета и осакатена за цял живот ръка/психика.
Писах толкова много да аргументирам тезата си, че за определени породи трябва да има специализирани правила и/или забрани, щото иначе е страшно.
Преди години през бюрото ми мина делото за обезщетяване на роднините на професор Ботьо Тачков, Царство му Небесно, който беше до смърт нахапан от глутница кучета...
Повече аргументи нямам!

-1650

12

ob1

26.04 2023 в 15:23

Моят пес в града е с намордник, но ако ида на Витоша няма да го слагам... Само дето тук не иде реч за лигав лабрадор, а за говедо, дето е селектирано да яде вълци. Даже и горе трябва да го озаптяват. А идиота с пищова да остава без разрешително!

12407

11

Bad Horse

26.04 2023 в 13:17

Основния проблем е следния: като не можеш да контролираш себе си, се опитваш да контролираш всички останали, целия свят. Това важи за повечето проблеми в обществото.

14469

10

случайно прочетох

26.04 2023 в 12:05

Много неприятна случка и то в планината.
Хубаво е да може да си пуснеш кучето да потича свободно, но трябва да си в готовност да го вържеш и да му сложиш намордник. Има места на Витоша, където това е възможно.
Но по пътека, по която се очаква да се разминеш с други хора, с кучета или без, е редно едрите породи да са с намордник.

Комплексара с пистоуета няма да коментирам ;–)...

-529

9

6екеr4о

26.04 2023 в 11:04

Уважаеми читателю с псевдоним на кон,
напълно сте прав, че по всякакви въпроси сме напълно разделени, но искам да добавя, че тъпоглавието и тоталното опростачване повсеместно се разширяват, направо ми се плаши окото.

А за кучколюбителите и техните организации искам да добавя, че са непоправимо увредени. Имал съм преди време продължителни професионални контакти с тяхната порода при изработване на съответна общинска наредба за домашни любимци, та те с крясъци не допуснаха да бъде вписан текст за правата на етажната собственост, която тя има спрямо човек, да има и за домашен любимец!?!

Не ми се обяснява повече...

Да поясня: имам и куче, и котка, синчето гледа аквариумни рибки, системно храня врабчета, врани, гълъби, но не с хляб, а със зърно, а уличните котки, които отглежда едната ми съседка, се хранят предимно в моя двор, очевидно храната е по-прилична...

15914

8

поп Дръвчо

26.04 2023 в 10:32

Хвани единия...

Обаче пистолетът е значително по-общоопасно средство от кучето и това е отразено в законодателството.

За куче без намордник се полага някаква глоба и то само на общинска територия (повечето от Витоша не е), а за размахване на пищоль независимо къде се полага вземане на разрешителното.

12407

7

Bad Horse

26.04 2023 в 10:26

За намордниците проблема е НЕРЕШИМ. В България сме разделени на две групи хора, които не могат да си говорят нормално, а само си крещят едни на други. Едната група са собствениците на кучета. Другата група са наплашените или откровено мразещи кучета хора. И остават едни 15 човека като мен, който нямам куче но не ми пука дали собствениците им ги вързват или им слагат намордници.

Като се замисля, и за оръжията сме така разделени на 2 крещящи си групи. И за НАТО, ЕС, Русия... И за комунистическото минало и паметници. И за какво ли не. Окопали сме се зад брустверите на социалните мрежи и си крещим едни на други...
 
X

Да помогнем на украинските деца!