Мъж е задържан за убийството на общинската съветничка във Велинград (обновена)

Това е братът на собственика на хотел "Двореца"

Диана Варникова, Пазарджик 29 август 2022 в 07:55 6308 0

Екатерина Каферинова

Снимка plovdiv-press.bg

Екатерина Каферинова

Мъж е задържан за убийството на общинската съветничка от Велинград Екатерина Каферинова, съобщи полицията в Пазарджик.

Той е признал, че със собствените си ръце е убил жертвата. Посочил е и нейната къща, където го е направил и където е открило тялото ѝ.

Мъжът е на 73 г. Именно той е подал сигнал за престъплението.

Вчера пред OFFNews директорът на пазарджишката полиция съобщи, че сигналът е подаден от Минчо Столарски, брат на собственика на хотел "Двореца" във Велинград, в неделя в 20:50 ч.

Местни жители твърдят, че двамата са живели на семейни начала.

Екатерина Каферинова е била удушена.

Екатерина Каферинова е общинска съветничка от 1995 г., а в периода 1995-1999 г. е и негов председател. Тя е и лидер на Земеделски народен съюз във Велинград. Преди години е пресрещната на улицата от мъже с качулки и пребита. Срещу нея има и опит за покушение чрез поставено взривно устройство. Каферинова се занимава с бизнес - има открит минерален басейн до къщата си, който през летния сезон е много посещаван.

Днес се очаква пазарджишката Окръжна прокуратура да повдигне обвинение за умишленото убийство на общинската съветничка.

От прокуратурата съобщиха днес, по тялото на жената има следи от насилие и травми в областта на шията. По досъдебното производство са извършени множество действия по разследването – оглед на местопроизшествие, назначени са експертизи и др. В 13 часа се очаква брифинг в сградата на съда в Пазарджик, в който ще участват окръжният прокурор Албена Кузманова и прокурорът в Окръжна прокуратура Паун Савов.

Снимки: Диана Варникова

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови