Убита е общинска съветничка от Велинград

Диана Варникова, Пазарджик 29 август 2022 в 01:12 21358 0

Екатерина

Снимка plovdiv-press.bg

Екатерина Каферинова

Убита е общинската съветничка и лидер на партия “Земеделски народен съюз“ във Велинград Екатерина Каферинова. Информацията потвърди пред OFFNews директорът на пазарджишката Областна дирекция на МВР комисар Петко Шотлеков.

По непотвърдена информация тя е била удушена, но в момента се провеждат оперативно-следствени действия в дома на жертвата и повече подробности се очакват по-късно.

Сигналът е бил подаден на тел. 112 в 20:50 ч. в неделя от Минчо Столарски, брат на собственика на хотел „Двореца“ във Велинград Миролюб Столарски, съобщи пред OFFNews директорът на полицията в Пазарджик. 

Миролюб Столарски е и бивш председател на асоциацията на превозвачите.

В неделната вечер пред къщата на Екатерина Каферинова, която се намира до градския стадион, гъмжи от полиция и има линейка от местната общинска болница.

По непотвърдена информация става въпрос за неизяснени финансови отношения.

Жертвата е на възраст 72-73 години.

Екатерина Каферинова е добре позната във Велинград покрай политическата си дейност на земеделски лидер отпреди 20-ина години и няколко мандата като общински съветник. Преди години беше пресрещната на улицата от мъже с качулки и пребита. Срещу нея имаше и опит за покушение чрез поставено взривно устройство. Освен с политика, Каферинова се занимава с бизнес - има открит минерален басейн до къщата си, който през летния сезон е много посещаван.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша