Кристалина Георгиева обеща помощ от ЕК за щетите от наводненията

OFFNews Последна промяна на 21 юни 2014 в 20:10 1825 9

Снимка: president.bg

От страна на Европейската комисия има пълна подкрепа към това, което се случва тук във Варна - както морална, така и финансова, заяви пред журналисти във Варна Кристалина Георгиева.

Президентът Росен Плевнелиев и европейският комисар за международното сътрудничество, хуманитарна помощ и реакции при кризи Кристалина Георгиева посетиха Варна, където участваха в заседанието на Областния кризисен щаб и направиха оглед на засегнатия от пороя квартал „Аспарухово“.

Най-голямата ми надежда е да ползваме предстоящия седемгодишен период. Предстои подписването на новата програма за сътрудничество и се надявам в нея да се даде приоритет на пострадалите региони, каза Георгиева.

Сега най-важното е да се помогне на хората, да не се допусне, ако падне нов дъжд, да се случи същото, подчерта тя.

Президентът Плевнелиев от своя страна поиска спешен план за овладяването на щетите от наводненията:

Хората искат да видят сега и веднага институциите да работят в тяхна полза, заяви президентът във Варна.

Държавата трябва да покаже, че е на страната на гражданите и че институциите ще бъдат на място и денонощно ще си вършат работата, апелира Росен Плевнелиев.

Във варненския квартал „Аспарухово" продължават дейностите по отводняване на домовете на хората.

Аварийни екипи и повече от 350 доброволци работят по почистването на улици и деретата в района.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.06 2014 в 13:13

Абе, Pesho, ти си голям комунист и яко са ти платили нали?! Наводнението в Цар Калоян, ако не се лъжа, беше 2007?! Много ми е чудно какво е говорила Кристалина Георгиева през 2007 (?!?) в качеството си на еврокомисар ?!?! Аман от вас вече..

22.06 2014 в 13:10

#4 Браво! Само дето не мога да ти дам още няколко плюса!

++++++

22.06 2014 в 07:14

Госпожа "Надут пуяк" се позиционира за (служебен )премиер.

21.06 2014 в 23:49

На държавния ни глава му трябваха два дни да отиде при пострадалите. Надали е искал да съчетае пътуването с по-хубаво време край морето, но някак остава лош вкус в устата.

21.06 2014 в 23:34

Да Живее Кристалина, новият месия! В нея ми е надеждата!

21.06 2014 в 22:25

Точно това прави тази жена, pesho, седи, и мрази България.

Еба ви в комунистите шибани, само това знаете - дай, дай, дай, дай! Европомощи им се привидели, не им стигат заемите, ето ние им ги изплащаме...

Тази за гербаджийка е изключително свястна. Като станаха потопите в югославия - отиде, помогна. Като стана значително по-малко наводнение тук - не само дойде и помогна, ами и лични пари даде. Заплата имала не знам каква си - ами и ти имаш заплата, нали, дай и ти процентно толкова? От чуждия джоб и 20 милиона са малко. А за комунистичиския джоб - и 15 милиарда да постъпят, и те са малко. Гниди.

Читатели, не се подлъгвайте от провокациите на комунистите и другите национални предатели, пишещи коментари. Бог да прости загиналите, но имахме късмет, че се отървахме толкова леко този път. На всички ни е ясно, че България няма възможност да се справя дори с ежедневието като хората, камо ли с природни бедствия. Нека продължим да си помагаме, кой както може - не е казано с пари. Може с техника, санитарни материали, дрехи, котио не носите, пък който е близо до мястото - дори и лично, така, за половин-един час. Утре може да се случи и на Вашите близки, природата е непридвидима.

Пък политиците, държанките им, и разни произволни дребнави човечета ги оставете, нека се дърлят по и под новините - те не са важни, и Вие го знаете.

21.06 2014 в 21:35

Когато стана ужаса в цар Калоян тази говореше същотои не дадоха и стотинка, когато станаха горските пожари и молихме за помощ пак бяха само приказки. Само руснаците помагаха. Тази жена мрази България!

21.06 2014 в 21:05

Настоящият потоп е само началото на следващи по-големи природни стихии, произтичащи от настъпващото глобално затопляне на планетата ! Затова следващото НС трябва да приеме безпощаден Закон за забрана на горската сеч и Закон за ревизия, модернизиране, поддържане и оперативен контрол от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и от общините на цялата национална инфраструктура от водоеми и речни корита !

21.06 2014 в 20:28

Пак ни мътят мозъците за помощ от Европа и тем подобни. Стига сте ни унижавали, докарахте Българския народ до катастрофа.