Quantcast

Кола помете майка с количка на пешеходна пътека във Варна

Ивайло Анев Последна промяна на 05 януари 2015 в 19:36 6579 14

Автомобил е ударил майка с детска количка на пешеходна пътека във Варна.

Това заявиха от Областната дирекция на МВР във Варна.

Инцидентът е станал около 12:30 часа на кръстовището на бул. „Владислав Варненчик” и ул. „Княз Черкаски”, което се намира в района на Автогара – Варна.

27-годишен мъж е водачът на автомобила.

При инцидента е пострадала майката, която е с контузия на кръста. Детето не е пострадало.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.01 2015 в 16:58

Ама като почнат поради "липса на средства" да правят почти несигнализирани пешеходни пътеки на пътища с 5-6 платна се стига до това обикновено. Аз, който ВИНАГИ спирам на пешеходци на пешеходна пътека, много пъти съм се озовавал внезапно до такава и само вертикално излитане би ми помогнало да спася пешеходец!!!
Направете надлези, подлези... Все едно насред магистрала да сложат пешеходна пътека?!?!?!?!

07.01 2015 в 08:37

За това СА виновни кметът, общинарите и КАТ. Това кръстовище е най-опасното и най-неудобното във Варна. От години има нужда от светофар. Българските шофьори си остават идиоти -- а оправянето на това става само с полицейски контрол и глоби за хиляди левове и тежки присъди при инцидент. Да видим дали няма да стоят мирно на пешеходни пътеки. Подлезите в БГ (с много малко изключения) са непригодни за ползване от инвалиди, майки с колички и стари хора.

06.01 2015 в 10:55

Хубаво е хората като коментират да са запознати първо с конкретната обстановка. Кръстовището е наистина много опасно и от години има призиви да се затвори по средата. Намира се на най-основния булевард във Варна, с изключително натоварено движение, коли пресичащи отвсякъде и никаква видимост. Светофар е абсурд са се сложи, понеже точно 50 метра по-нагоре вече има друг. Както споменаха на 30 метра има подлез, който със сигурност не е толкова удобен, колкото парадно да си пресечеш 6 платна, но гарантирано е по-безопасен.

06.01 2015 в 07:42

SRS,
Не е хубаво човек да дава акъл без да е запознат в детайли. Може би светофарно регулиране би помогнало (съдейки по информацията такова няма). Светофарът за пешеходците - с бутон и да може да включва не по-често от определено време....
Има си специалисти за това в Общината и КАТ(ПП).

05.01 2015 в 23:06

SRS

По света има много простотия, но в случая говорим за пешеходните пътеки във Варна.

05.01 2015 в 23:03

@Скандинавец
съветвам да се внимава повече и ако можеш да избягваш ненужни рискове. Иначе долу горе толкова понякога достига скоростта на водачите в този участък 60-80 и бързаците малко повече. Напълно съм наясно с това как шофират в този участък затова риска е двустранен. А ти ако шофираш малко повече можеше да видиш и какви пешеходки самоубийци има - да бута детска количка срещу движението или лелка да върви в крайно ляво платно на двулентов булевард при положение, че има нов тротоар направен. Не защитавам шофьора, но не защитавам сляпо и майката защото съм се нагледал на простотии.

05.01 2015 в 22:46

Във Варна, ако 1 от 10 шофьора намали на пешеходна пътека си е постижение. От тези 10, 5 не шофират, а яздят, 4 са кифли и бакшиши, блеещи навсякъде другаде, само не и в пътя, а единственият нормално каращ просто не е местен.

05.01 2015 в 22:27

Значи, варненци, и ние сме били във Варна - кога за по-дълго, кога за по-кратко.

ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА е пешеходна пътека.

Точно във Варна ми направи впечатление, как един "инструктор" обучаваше някакъв младеж и на пешеходната пътека, където бяхме чакали поне пет минути, никой не спря, дори при вида на майка с количка. След което аз пристъпих към улицата с вдигната ръка ( НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА) и въпросният инструктор започна да ме псува, въпреки че беше поне на десетина метра от ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА с ниска скорост и ОБУЧАВАШЕ младеж. Заслиза от колата да налита на бой, докато не се наведох за камък, та да се върне на задника си.

Та така се пресича на пешеходна пътека във Варна. Подлез нямаше, но и да имаше препоръчвам на въпросния СРС да тътрузи количката по тези подлези.

НО пешеходната пътека е за ползване.

Ако кръстовището е опасно, да карат там с повишено внимание, докато сложат светофар.

05.01 2015 в 21:48

Незаслужено слагате минуси на S.R.S. Кръстовището наистина е опасно и отдавна, и шофьори, и пешеходци призовават Общината да вземе мерки, защото стават много ициденти. Това не оправдава водача на автомобила по никакъв начин, там трябва да се минава с повишено внимание.

05.01 2015 в 21:23

@SRS
Ти знаеш ли колко от подлезите изобщо са годни за употреба с детска количка!? И под годни нямам предвид онези измислени подобия на рампи, които ако имаш късмет да паснат на количката ще ти трябва доста сила.. а и междувременно ако не "разсипеш" детето ще е цяло чудо!