Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Шофьор се отървава с глоба, след като блъсна баба, дядо и внуче на пешеходна пътека

OFFNews 14 ноември 2014 в 16:23 6360 11

С 20 лв. глоба и отнемането на осем наказателни точки ще се отърве шофьор, който блъсна баба, дядо и внуче на пешеходна пътека в София.

Инцидентът е станал вчера сутринта на ул. „Гео Милев“ рано сутринта. Малко преди 7.00 часа тъмно червен мерцедес комби със софийска регистрация не дава предимство на пресичащите и ги блъска. Това са момиче на 11 години и неговите баба и дядо, съответно на 71 и 78 години. За щастие те не са пострадали сериозно.

Бабата и дядото са откарани в болница. След преглед е установено, че жената има контузия на главата, а мъжът се отървал с охлузвания. Детето не е пострадало.

Водачът е установен, направена му е проверка за употреба на алкохол. Тъй като няма сериозно пострадали хора, той обаче ще се отърве с наказание по Закона за движение по пътищата за отнемане на предимство на участник в движението. В този случай той може да отнесе 20 лв. глоба и отнемане на 8 контролни точки.

Очевидци на инцидента разказаха пред OFFNews, че автомобилът изобщо не е намалил, а тримата пешеходци отхвръкнали на няколко метра след удара. В автомобила имало трима души, като шофьорът бил на около 50 години. Една от жените, които се возили с него се държала арогантно с насъбралите се хора, които искали да помогнат. Тя опитала да ги разгони с аргумента, че сама ще уведоми полицията за инцидента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews