Горанов: Задкулисно играя само футбол на малки вратички

OFFNews 20 ноември 2016 в 18:43 8009 10

Задкулисно играя само футбол на малки вратички. Това заяви министърът на финансите в оставка Владислав Горанов в отговор на въпроси за задкулисието, КТБ и отношенията му с Цветан Василев и Делян Пеевски в рамките на участие по Канал 3.

"Парички от КТБ не взехме, а дадохме. Ако Цветан Василев има нещо да каже за дадени пари на политици, да говори с имена. На мен не ми е давал, не го и познавам", подчерта Горанов.

На въпрос за случай от 2010 г., когато е сниман да пие кафе с Делян Пеевски, Горанов каза, че срещата не е била тайна. Той допълни, че вече не се среща с Пеевски, защото нямат общи теми за разговор. 

Горанов допълни, че след като вече не е министър, ще остане на разположение на Бойко Борисов. "Първо имаме няколко седмици да си довършим работата като правителство. После ще си почина, защото покрай стрестестовете на банките тази година не успех и след това ще мисля", подчерта той. 

В отговор на въпрос Горанов обяви, че с евентуален нов проект на Радан Кънев ГЕРБ няма да търси сътрудничество, защото "Радан Кънев е роден за опозиция". "Той не може да носи отговорност. Няма тези, а антитези. Поне поведението до тук му е такова, противопоставя се, а не казва какво да стане", катеогричен беше Горанов.

Владислав Горанов участва и в предаването "120 минути" по bTV. 

На въпрос дали чувства вина за КТБ Горанов посочи, че парламентът е предприел всички необходими мерки след фалита на банката.

Най-големият проблем, освен управлението на банката, беше безвремието между обявяването й в неплатежоспособност и назначаването на синдици, коментира министърът в оставка. 

Той определи като спекулации твърденията, че БСП го искат за финансов министър или за служебен премиер. 

По думите му управленска коалиция между ГЕРБ и БСП след предсрочните избори е малко вероятна, защото двете партии са в твърде противоположни краища на политическия спектър. Подобен съюз би бил оправдан ако страната е изправена пред популистка заплаха или изключително тежка криза, а такива в момента не са налице, уточни Горанов.

Горанов каза още, че България е една от държавите, в които плоският данък работи. За доказателство той посочи високата му събираемост, която според него е резултат от усещането на данъкоплатеца за справедливост. Според Горанов с плоският данък България дори е изпреварила световна тенденция, която тепърва ще се разпростира и в други държави.

Плоският данък е много по-справедлив, лесно се събира и дава повече приходи. Какво значи да се облагат повече богатите. Те и сега плащат повече. Рискът при въвеждането на пропорционалния данък е да не се уцели пропорцията, заяви той.

Горанов даде пример с Франция, която върви към данъчни облекчения и към плосък данък.

Според него предложението на БСП води до големи загуби в бюджета.

Би могло да се въведе прогресивно облагане, което да носи приходи, но не по начина, по който те го предлагат, каза Горанов и прогнозира, че данъците на средната класа биха нараснали двойно и дори повече.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

9

Izalina

20.11 2016 в 23:23

Га-га. Келеши :) еми имаш си екстра занимание за част от зимата, шампионе :D

77927

8

El Commandante

20.11 2016 в 23:10

Еми глей сега, навън беше студено и от скука, с Жорката решаваме да въртиме обиколки за време В ГАРАЖИТЕ-тва е един подземен паркинг като в моловете голям.
По тениски и дънки, Гран При на Гаража.....а то полиран бетон, отгоре прашен от незавършили строителни работи.

И така :):):)

Тоя на снимката кво да го коментирам, той си заминава...

29585

7

Izalina

20.11 2016 в 23:05

Е то щом сме живи и здрави да го разказваме, Ел, винаги е смешно и тъпо.
Само ми обясни, ти от срам, че къс ти километража на сезона, сега ли баш реши да наваксаш? ;)
Мокро лъзгаво листо от тъпа бреза мое ти обърне ... настроението, баси.

Железата се оправят. Кратуните да са здрави.

Нещо за гения от снимката няма ли да споделиш, ский къф очарователен. Как да не го дигнем за премиер. Минимум. През тиквата на Боко :D

77927

6

El Commandante

20.11 2016 в 22:56

Изкееееее, вчера ми се случи тва дето задължително му се случва на секи моторист.

Ако ти кажа подробностите ше се напикаеш да се смееш...

29585

4

Izalina

20.11 2016 в 21:30

... и не съм нагъл нарцис, само така си гледам.