Дончев поискал оставка на кабинета, Павлова и Горанов надделели с "против"

OFFNews 07 ноември 2016 в 08:09 17272 1

Вицепремиерът Томислав Дончев е застъпил тезата, че премиерът трябва да подаде оставката на правителството след загубата на президентските избори на първия тур по време на сбирка в централата на ГЕРБ снощи. Министрите на финансите Владислав Горанов и на регионалното развитие Лиляна Павлова обаче са надделели с "прагматични", "солидни" аргументи.

Това става ясно от думите на вицепремиера Дончев тази сутрин. В интервю за Нова тв той заяви, че заседанието не е било "инфарктно", а "си говорихме с колегите напълно нормално".

Той обаче даде ясно да се разбере каква е позицията му:

"Щом премиерът е направил подобна заявка, няма как да се отметнем. В политиката трябва да си спазваш обещанията", заяви той.

В същото време, снощи Борисов заяви пред журналисти, че той бил обещал да подаде оставка след балотажа и че ГЕРБ остават първа политическа сила, защото спечелилият първия тур Румен Радев не бил подкрепен точно от БСП, а от инициативен комитет.

"Прагматичните аргументи" на двамата министри Павлова и Горанов били, че изборите за президент не са оценка за работата на правителството. Горанов изтъкнал, че за първи път от 7 години България ще има бюджет без дефицит.

Едни предсрочни избори не предвещават нищо добро, коментира тази сутрин Дончев, но "ако загубим, няма друг вариант освен оставка".

По повод разследването на Нова тв, показало договаряне на гласове гласове за ГЕРБ срещу дърва за огрев, Дончев заяви, че трябва да се направи пълно разследване, че ако това е вярно, виновните трябва да бъдат изключени и че сигналът до прокуратурата трябва да бъде даден не от друг, а от ГЕРБ.

"Изборите не са само технология. В тях трябва да има принципи и морал. Ако загубим това, губим всичко", заяви вицепремиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews