Горанов: Няма да има увеличение на пенсии и заплати, а фондовете ще спрат, ако не се приеме бюджетът

OFFNews 18 ноември 2016 в 10:39 6596 3

Снимка БГНЕС архив

Ако бюджетът за 2017 година не бъде приет, няма да се увеличат размерите на минималната работна заплата, на пенсиите, на учителските заплати, заплатите на социалните работници и работещите в спешната помощ, помощите и обезщетенията за децата с увреждания.

Това заяви в парламента финансовият министър в оставка Владислав Горанов по време на обсъжданията на бюджета за догодина на първо четене.

Риск е също и спазването на графика за синхронизиране на акцизното законодателство с това на ЕС, ще се забави и усвояването на средствата от европейските фондове, поради липсата на национално съфинансиране от националния бюджет, тъй като то ще остане на нивата от 2016 година, включително и на получените средства за овладяване на бежанския проблем – избори още Горанов.

По думите му с неприемането на бюджета ще спре и модернизация на армията, ще се ограничи изпълнението на програмата за саниране на жилищни сгради.

„Предлагам да приемем този бюджет и моля тези, които ще го изпълняват, да не се подават на популизъм. Да не променят данъците, да повишат ефективността на разходите, да пазят бюджета балансиран“, заяви финансовият министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!