Горанов: При този резултат на изборите, не можем да имаме претенции

OFFNews 16 ноември 2016 в 15:40 3977 0

Снимка БГНЕС архив

"Аз лично не исках да се избързва с оставката на това правителство, но загубата на изборите е категорична и ние не можем да имаме претенции", коментира в парламента министърът на финансите Владислав Горанов. 

Той дойде в парламента, за да бъде гласувана оставката на правителството. Финансовият министър коментира и дали бюджетът ще бъде приет от новото мнозинство в парламента. Горанов смята, че бюджет 2017 г. ще мине, но не отрече, че е станал жертва на популизъм.

"Това, което е възможно, вече е в бюджета“, обясни той. „Искането на Патриотичния фронт за минимална пенсия от 300 лева е нереалистично на фона на пенсионния модел, който имаме и възможностите на икономиката“, коментира министърът на финансите.

По думите му това е популизъм на политици, които искат да се харесат на хората с ниски доходи.

"Проблемът с ниските доходи не може да се реши през бюджета, а през икономиката“, посочи министърът. „Дори да го бяха предложили и по-рано, нямаше да мине“, коментира Владислав Горанов.

Горанов коментира също, че ако ГЕРБ бяха решили да оттеглият бюджета, са щели да ги упрекнат, че са сърдити и бягат от отговорност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!