Две момчета наръгани с ножове от агитки в София

OFFNews 19 юли 2016 в 07:48 9107 2

Две 17-годишни момчета, наръгани с ножове късно снощи, са оперирани в "Пирогов".

Единият младеж е намушкан на спирка на градския транспорт, връстникът му пострада на метри от Първо РУ в столицата.  

Тийнейджърите са приети в спешното отделение на „Пирогов” с множество рани. Едното момче е с рани по главата, гърба и ръцете, а другото с тежки наранявания на главата и различни части на тялото. И двамата са без опасност за живота. Според учениците, нападателите им били с качулки и бръснати глави.

По първия случай са задържани четирима души. В двама от тях са открити оръжия. За нападението на другото момче също има задържани. Според свидетели става дума за футболни агитки, съобщи Нова тв.

„Синът ми е стоял с двама негови приятели и играл някаква игра с покемони. Както са стояли, около 20 човека с качулки, с лопати, с бухалки, с тръби са започнали да ги бият. В гръб са го ударили. Разцепена му е цялата глава. Всичките сухожилия на ръката са сериозно увредени”, заяви Ивелина Вескова майката на 17-годишното момче, пострадало близо до Първо полицейско управление.

Тя е убедена, че синът е нападнат от фенове на „Левски”. „Става въпрос за агитка на „Левски”. Те са си мислили, че синът ми е от ЦСКА и затова са ги нападнали, а той е от „Левски”и е тренирал 10 години на „Герена”. Запознахме се и с другото дете, което е наръгано. И него са го питали „Ти от ЦСКА ли си?”, той е казал „Не” и са започнали да го ръгат!", каза тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови