Два месеца МВР крие побоя над Александров

Юлиан Христов 06 януари 2012 в 14:15 4118 0

Александър Александров   Снимка: БГНЕС
Александър Александров Снимка: БГНЕС

Близо два месеца МВР е крило за побоя над Александър Александров - член на Комисията за защита на конкуренцията и бивш говорител на ЦИК от квотата на БСП.

Както OFFNews.bg писа вчера, Александров е нападнат и бит близо до дома си в столичния квартал "Борово" на 19 ноември 2011 година вечерта.

"Има такъв случай. Александров сам подаде сигнала за побоя над него", заяви за OFFNews.bg директорът на СДВР комисар Валери Йорданов.

В същото време пресцентърът на МВР отрече такъв случай да е бил регистриран в сводката. Проверка на OFFNews.bg показа, че действително за подобен случай не е било съобщавано.

По въпроса защо и от кого случаят е бил потулен нито Калин Георгиев, нито който и да е в МВР не се наема да отговори. Няма и подробности за побоя.

Наш репортер се свърза с Александров. Той потвърди за побоя. На въпрос защо случаят е бил потулен и дори не е влязъл в сводката на МВР той отговори:

Разбирам, че това представлява медиен интерес. Медиите нито ще помогнат да се намерят изпълнителите, нито поръчителите, нито ще осигурят сигурност на мен и на семейството ми. Има си компетенттни органи и те се занимават с тези случаи. От медийния шум, освен че и тези които не знаеха, разбраха къде живея, не знам какво друго положително произтича от всичко това.

По повод мотивите за нападението Александров заяви:

Полицията разследва случая аз не мога да ви кажа нищо, защото и аз не знам нищо повече. Не би могло да никакви лични мотиви за нападението. Нападението е свързаноединствено и само с работата ми.

Александров е разгледал близо 300 дела миналата година. Не посочи някое, което да е накърнило нечий интерес дотолкова, че да последва физическа разправа.

Пред OFFNews.bg Александров не потвърди, но не отрече да е бил заплашван преди нападението и допълни:

Не мога да ви отговоря, това са въпроси, с които ще се занимава полицията. Не мога да ви кажа нищо, не съм разследващ орган.

Районът, в който е бил бит Александров, е опасан с камери. Има ли записи и какво се вижда на тях от МВР не казват. Той не уточни има ли камери, монтирани на входа на кооперацията му.

Александров не пожела да даде подробности около нападението и за това колко са били нападателите му. Той не коментира и дали вижда връзка и тенденция в нападението над висши държавни служители:

Това е въпрос на разследване от страна на компетентните органи. Аз как да ви кажа – дори не ги познавам тези хора.

Александров е нападнат дни преди побоя над директора на АЕЦ „Козлодуй“ Александър Николов. В края на декември пък, в близост до мястото, където той е бил нападнат, беше бит и шефът на фонд „Земеделие“ Румен Порожанов. Порожанов също е свързан със средите на БСП. В периода 1995-1996 година беше съветник на премиера Жан Виденов.

Александър Александров е роден на 14 януари 1965 година в Ямбол. Има висше икономическо и юридическо образование. Сегашният му мандат в КЗК е втори. Той е бивш дългогодишен член на Централната избирателна комисия (ЦИК) от квотата на БСП и неин говорител. Александров е юрист и е бил адвокат в Софийската адвокатска колегия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови