Демерджиев обвини предишното ръководство на МВР в немарливост по сигналите за купения вот

OFFNews 17 август 2022 в 12:46 1379 0

Демерджиев

Снимка БГНЕС

Иван Демерджиев

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев определи работата на оперативно ниво по сигнали за търговията с вот като доста занемарена от бившето ръководство на МВР.

"Оперативната работа беше доста, ще използвам занемарена, без да преувеличавам изобщо. Усилваме тази работа като превенция и оттам насетне сигналите, самите сигнали и активизирането на тези действия ние очакваме да се случи на един по-късен етап. За момента нямаме и такива ясни, категорични сигнали, но ние сме длъжни да усилим оперативната работа и в аванс да наблюдаваме и да работим с тези лица, за които има данни, че участват в такива практики, или че има данни, че могат да се включат и да участват в такива практики", обяви вицепремиерът, натоварен с нормалното протичане на предсрочните избори за парламент на 2 октомври.

По думите на Демерджиев организацията на вота върви по план. До момента в МВР няма сигнали за покупка на гласове и за опорочаване на изборите, но се работи превантивно.

"В момента ние работим основно като подобряваме оперативната работа в МВР на нива използване на специални разузнавателни средства, използване на информатори", допълни министърът.

Това е поредният път, когато Демерджиев напада предишното ръководство на вътрешното ведомство. Снощи той обвини предшественика си Бойко Рашков, че е разрешил използването на имоти на МВР за частни партита. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки