Дъждовете отнесоха два моста в Сърбия

Ивайло Анев 15 септември 2014 в 20:39 3419 0

Два моста са били отнесени от излезлите от коритата си реки в съседна Сърбия. Мостът по пътя Кладово - Неготин е унищожен напълно. Унищожен е и мостът в село Велесница, съобщи Дарик.

Отнесен е бил и автомобил на спешната помощ в село Милутиновац. В него са били двама лекари и един пациент. В село Кладово 20 души очакват да бъдат евакуирани.

Магистралата край Джердап е напълно непроходима и в момента жителите са откъснати от останалата част на страната. Според местните власти няма опасност за ВЕЦ "Джердап -1". Приливната вълна откъсна и селата Река, Грабовица и Бърза Паланка.

Засегнати от стихията са и две трети от окръзите в Хърватия. Дъждовете, които започнаха още от миналата сряда, доведоха до покачване на нивото на реките, затвориха пътища и заплашиха домове и фабрики.

Хърватската армия изпрати стотици войници да помогне на местните жители в укрепване на дигите на реките. Най-голяма е опасността за три града в централната част на страната, а в една северна община е обявено извънредно положение.

В столицата Загреб река Сава и подземните води наводниха около 20 къщи. Проливните дъждове наводниха и стотици домове в североизточна Босна, само три месеца след опустошителните наводнения в региона.

През май Балканите бяха ударени от най-сериозните наводнения от 120 години насам. Загинаха повече от 40 души. Около 35 хиляди души в Босна и 25 хиляди в Сърбия бяха евакуирани от домовете си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!