3-годишният Христо излезе от кома

OFFNews 23 юли 2015 в 14:37 22597 22

Жестоко битият от "бавачките си" 3-годишен Христо излезе от кома. Няма да има втора операция на детето, което бе откарано в "Пирогов" на 20 юли вечерта с голям мозъчен хематом, контузия и компресия на мозъка.

Детето се събудило към 8 ч. тази сутрин и първите му думи били "мама, мама". Майка му Невена Велинска, която отглежда детето си сама, е цигуларка и един месец в годината е извън България. Тя оставила Христо под грижите на свой приятел. Той от своя страна го е предал на 18-годишния си син и негов приятел на същата възраст. Двамата младежи са привлечени като обвиняеми за жестокия побой, който, според констатациите на лекарите, не е бил единственият. Детето било при тях от 26 юни и от този ден нататък никой не го видял на детската площадка пред блока в "Зона Б-19".

Към момента няма непосредствена опасност за живота на тригодишното дете, но състоянието му остава тежко, съобщиха от "Пирогов". 

Детето е изведено от медикаментозната кома, в която беше поддържано. След като му бяха направени редица високоспециализирани изследвания неврохирурзите и реаниматорите прецениха, че седацията на детето може да бъде спряна и то да бъде изведено от медикаментозната кома, обясниха от лечебното заведение. 

Засега детето остава за наблюдение в реанимацията и в момента, в който лекарите преценят, че състоянието му позволява, то ще бъде преместено в клиниката по неврохирургия, подочиха от "Пирогов". 

Майката, която се върна в родината щом разбра за случилото се, вече е била допусната при детето си.

Съседите й са категорични, че тя е много грижовна майка, която е била принудена да го остави, за да може да работи и да го храни.

Днес съдът трябва да реши дали да остави 18-годишните Александър Донов и Патрик Първев. Те са обвинени в опит за убийство на малолетно лице. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews