3-годишният Христо излезе от кома

OFFNews Последна промяна на 23 юли 2015 в 14:37 21560 22

Жестоко битият от "бавачките си" 3-годишен Христо излезе от кома. Няма да има втора операция на детето, което бе откарано в "Пирогов" на 20 юли вечерта с голям мозъчен хематом, контузия и компресия на мозъка.

Детето се събудило към 8 ч. тази сутрин и първите му думи били "мама, мама". Майка му Невена Велинска, която отглежда детето си сама, е цигуларка и един месец в годината е извън България. Тя оставила Христо под грижите на свой приятел. Той от своя страна го е предал на 18-годишния си син и негов приятел на същата възраст. Двамата младежи са привлечени като обвиняеми за жестокия побой, който, според констатациите на лекарите, не е бил единственият. Детето било при тях от 26 юни и от този ден нататък никой не го видял на детската площадка пред блока в "Зона Б-19".

Към момента няма непосредствена опасност за живота на тригодишното дете, но състоянието му остава тежко, съобщиха от "Пирогов". 

Детето е изведено от медикаментозната кома, в която беше поддържано. След като му бяха направени редица високоспециализирани изследвания неврохирурзите и реаниматорите прецениха, че седацията на детето може да бъде спряна и то да бъде изведено от медикаментозната кома, обясниха от лечебното заведение. 

Засега детето остава за наблюдение в реанимацията и в момента, в който лекарите преценят, че състоянието му позволява, то ще бъде преместено в клиниката по неврохирургия, подочиха от "Пирогов". 

Майката, която се върна в родината щом разбра за случилото се, вече е била допусната при детето си.

Съседите й са категорични, че тя е много грижовна майка, която е била принудена да го остави, за да може да работи и да го храни.

Днес съдът трябва да реши дали да остави 18-годишните Александър Донов и Патрик Първев. Те са обвинени в опит за убийство на малолетно лице. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.07 2015 в 00:00

njama po prost i ograni4en narod ot balgarskija ...razbira se 4e shte sviri,tova e profesijata i....Kolko ste prosti,tesnoskroeni i obvinjavate jenata.....

24.07 2015 в 20:04

Тия двамата да гният в затвора. Че няма възпитание вкъщи. Поне да им дойде акъл у затвора. Мръсни изчадия. А вие дето си пишете на теория, дано да изпаднете в безизходица и да трябва да не можете да си гледате децата!

24.07 2015 в 18:17

Знаете ли колко майки не си упражнявят професията, за да са в полза на децата си, а работят каквото има, но вечер си ги прегръщат? На едно 3год. дете му трябва майчина обич! Стига сте се оправдавали, че трябвали пари! Трябва човещина и отговорност - не можеш да оставиш беззащитното си детенце, няма причина, просто не съществува такава! И всяка, която го направи, не е майка, няма право да се нарича така! И ако мислите, че думите ми са силни, просто вижте последствията за детенцето - и физическите, и психическите!

24.07 2015 в 18:04

Необмислената и безотговорна постъпка на майката едва не погуби мъника!Горкото!Какво ли е преживяло с тези човекоподобия!

24.07 2015 в 12:20

Естествено,че родителството е отговорност,дълг,себеотдаване.Въпросната цигуларка е всичко друго ,но не и майка.Детето има нужда от жена,която ще се грижи за него,ще го закриля.Айде да приемем,че не можеш да си намериш работа тука,макар че това хич не е вярно,щото работа има ,но цигуларката предпочита да си вее ...по корабите.Колко птичи мозък тррябва да имаш в главата си ,за да повериш детето на двама осемнадесетгодишни .Хората какви изисквания имат за детегледачка,но тая толкова е бързала ,че и е все едно.Надявам се искрено тея двамата да си останат в затвора и там да им се случи всичко това което са причинили на Христо.А детенцето да отиде в семейство,което копнее да има дете и ще се грижи за него

24.07 2015 в 08:08

Тодорова - мозъчно лишена си явно! На жената това е професията и така я упражнява. А нито едно дете не е застраховано от насилие в набедената за държава бълХария. В коментарът ти не видях да споменаваш насилниците, но оплю майката. Явно алкохолът ти е дошъл в повече!

24.07 2015 в 07:08

След като оздравее това дете ще има нуджа от дълги години психотерапия, заради ужасите които е преживяло. Травмата, ако се пренебрегне ще го осакати душевно и психически за цял живот.

23.07 2015 в 23:49

О, ще повърна вече! Бедната цигуларка, която може да издържа детето си само и единствено ако свири на цигулка и то само и единствено в чужбина. Родителството е отговорност. Пише го и в закона, между другото. Родителството означава да нагодиш живота си към новия ти свят с детето, а не да нагодиш детето към света си. Сама била. Не е единствената. Много са. Някои пребиват децата си, въпреки че са по десет под един покрив. Идиотията не е привилегия на единаците. Та майката можела да свири само на цигулка и само в чужбина, м? Ренета Инджова, ако я помните, чистеше входове. Явно тя смята, че работата на бюро, зад щанд, на поточна линия или каквото и да било, докато детето порасне достатъчно, е срамна. Толкова срамна и долна, че си заслужава едно тригодишно да се размята като чувалче с ориз между познат господин, лидия му син и още по-лудия му приятел. О, тя го била чувала по Скайп. Колко трогателно. Ще се разплача. Сигурно и снимка на детето си е носила. Истинска героиня. Да кръстят улица в Зона Б5 на нея, веднага. Дано само се оправи детето! Дано, дай Боже! На всичкото отгоре, когато детето се оправи, ако й го отнемат, пак то, а не тя ще страда. Тя ще може вече спокойно да се изживява като Дженис Джоплин, и да си вее так каквото си вее по турнетата.

23.07 2015 в 20:06

Я да ви видя минусджиичета, смотани... Робски народ е българският и това е видно отвсякъде. През политическата ни шайка, та до "подрастващото" поколение. Боклук до боклука, мила моя майно льо.

Няма да разберете, че свободата значи отговорност. Както политиците ни "поемат отговорността", по същия начин го прави и последният льольо или цигуларка.

Детето е висша отговорност, нещастници прости. Никого не го интересуват намеренията и мотивите тази да го хариже на някакви си, било баща, синове и т.н. и да се юрне нанякъде. Важен е крайният резултат, който отгоре на всичко изобщо не е изненадващ.

Била говорила с тези и й казали, че детето паднало и затова имало синини на някаква снимка. Бе, тази овца от небето ли пада?! Днешните 18 годишни в огромната си част не стават за чеп за зеле и това е очевидно за всеки, тази им оставила дете да гледат. Някой реве, че не го била оставила на тях, а на бащата на единия. Това само утежнява работата, а не я оправдава. Като го е оставила на бащата, тези какво правят с него и как контролира "гледането"?! То, да си оставиш малкото дете на чужд човек за месец по всякакви критерии е безхаберие, де. Че и цял месец така. Тя е главният виновник за случката и е нейнаотговорността по закон, защото тя е родителят. Това на теория, де. На практика, тук всичко се циганизир мощно и тази история е именно циганска по същество, пък ако ще всички участници да са руси и синеоки.

23.07 2015 в 17:03

Леле що се прости и безхаберни повечето тук...

Какво значение има на кого го е оставила. Къде е контролът какво реално става. Един приятел оставяше детето си на гледачка само в работно време и то при наличие на камери вкъщи, за които онази не подозираше. Хем тая баше със сертификати, препоръки и т.н. Веднъж видя на камерата, как тази бие детето и веднага се изстреля към тях, като познайте какво стана.

Тая си оставила 3 годишното дете за месец на някакви и готово. На тази възраст колко рискове крие гледането на дете явно не е известно на тукашните глупаци.

Отношението към малко дете в тази ситуация си е бетер циганска работа, където децата са актив и ресурс. Да го беше дала на просешката мафия да го разнасят упоено с алкохол по кръстовищата, даже и пари щеше да изкара.

Явно нищо от това, което пиша не разбирате с простите си тикви.

Такова нещо ако беше станало на Запад, на тая социалните служби щяха да й скъсят живота и да я лишат от родителски права. Това го знам от лични наблюдения.

Ма била се разбрала да го гледат за месец. Направо да се разбере някой да го гледа до пълнолетие, докато тя "цигуларства", по скапаната ви логика.