Тригодишно дете пребито жестоко в София (обновена)

OFFNews 21 юли 2015 в 08:23 5441 10

Тригодишно дете е било пребито жестоко снощи в столицата, съобщи БНР. Инцидентът е станал в апартамент в столичния квартал "Зона Б19".

Момченцето е настанено в болница "Пирогов" с тежки травми и пряка опасност за живота в следствие на побоя. То е било откарано в специализираната болница за спешна помощ вечерта на 20 юли от екип на Спешна помощ, съобщиха тази сутрин на специален брифинг от "Пирогов".

Малкият Христо има голям мозъчен хематом, контузия и компресия на мозъка, било е оперирано по спешност през нощта и в момента е настанено в реанимация. Състоянието му е много тежко. Има реална опасност за живота му.

По долните и горните крайници, както и в областта на шията и главата, също има хематоми. Част от тях са нови, но част от тях не са, подчертаха от болницата.

На въпрос дали нараняванията свидетелстват за системно малтретиране на детето, пресаташето Мария Пойразова отговори: „Няма как да кажем дали е така. Има си компетентни органи, които могат да го направят. Нашият екип просто констатира, че детето има хематоми, които са нови и такива, които са от предишен период от време".

Двама души са задържани по случая - момчета на 18 години. Те са били наети от майката на детето да се грижат за него, тъй като по това време тя не е била в дома си.

Според информация на БГНЕС майката отглежда детето сама, тя е музикант, има група и през лятото работи на пътнически кораби в скандинавските страни.

Заподозрените са откарани в СДВР.

Софийска градска прокуратура започна разследване. Двамата младежи ще бъдат привлечени като обвиняеми от Прокуратурата за опит за убийство на малолетно лице.

Това са Патрик Първев на 18 г. и Александър Донов на 19 г. 

Те ще бъдат задържани от прокурор за срок от 72 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!