Съдът решава дали биячите на 3-годишния Христо да останат в ареста

OFFNews 23 юли 2015 в 07:56 3667 7

Софийски градски съд (СГС) днес ще реши дали 18-годишнитe Патрик Първев и Александър Донов да останат в ареста. 

Двамата младежи са обвинени в това, че са пребили жестоко 3-годишния Христо. Инцидентът стана на 20 юли в  апартамент в столичния квартал "Зона Б19". 

Малкият Христо е приет с голям мозъчен хематом, контузия и компресия на мозъка, било е оперирано по спешност през нощта и в момента е настанено в реанимация. По долните и горните крайници, както и в областта на шията и главата, също има хематоми. Част от тях са нови, но част от тях не са. Оказа се, че момченцето е бито и преди, а младежите са заснемали с телефоните си как малтретират детето. 

Първев и Донов са обвинени за опит за убийство. Днес съдът ще реши дали да наложи на младежите най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". 

През последния месец детето е живяло с двете момчета, които се грижели за него, докато майка му била в чужбина. 

Жената е музикант и свири на цигулка. Така тя изхранвала детето си. Когато пътувала в чужбина, наемала детегледачки, но този път й се наложило да замине спешно и наела двамата младежи, като познавала само единият от тях.

Днес състоянието на детето остава без промяна, то продължава да е в тежко състояние, съобщи пиарът на болницата за спешна медицинска помощ "Пирогов" Мария Пойразова пред bTV тази сутрин.

Момченцето е в детска реанимация, в изкуствена кома, на апаратна вентилация.

Предстоят редица високоспециализирани изследвания, след което ще се прецени дали се налага допълнителна оперативна намеса.

Към този момент специалистите не се наемат да дават прогнози за шансовете за оцеляване на детенцето, каза Пойразова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!