Нейтън Пейдж: 'Мистериите на Мис Фишър' накара фенове от цял свят да идват до Австралия, за да ме гледат

OFFNews 13 юли 2018 в 00:15 10928 0

Снимка Epic Drama

„Мистериите на Мис Фишър“ е сред топ заглавията, белязали старта на Epic Drama – най-новият член на семейството на Viasat History и TV1000. Култовата крими поредица е в ефира на Epic Drama всеки ден от 21:00. Сюжетът накратко. Еси Дейвис е Мис Фрин Фишър – дама, която предпочита да не прекарва следобедите си в бродерия и клюки, а в разплитане на всякакви пъзели. Тя е детективът, промъкващ се по задните улички, в джазклубовете и божествените имения на 1920-те, за да се бори с несправедливостите, въоръжена с пистолета си с перлена дръжка и с острия си като кама ум. Пряк съучастник в приключенията ѝ е инспектор Джак Робинсън, в чиято кожа скача австралиецът Нейтън Пейдж. Ето какво разказва той за участието си в поредицата.

- Ако трябва да опишете героя си с три думи, то кои ще са те?

Сдържан. Мисля също така, че той трябва да се подчини в известна степен на волята на Фрин, и това го е научило да бъде гъвкав. Джак е и доста интуитивен.

Наложи ли ви се да правите нещо специално, за да се подготвите за ролята? Например, да изкарате седмица в полицейски участък или нещо такова?

Не. Исках да открия тишината в героя си, той трябваше да е обран и педантичен като контраст с емоционалността и авантюризма на Фрин. Търсех бялото в Джак, да изкарам на повърхността неговото гравитационно поле, без да е твърде меланхолично. Карах доста колело преди старта на снимките. Въртейки педалите мисля по-добре, прочиствам главата си. Освен това отслабнах и се разхубавих покрай навъртените километри, и това също помогна за ролята (б.а. смее се).

В ролята на детектив Джак Робинсън СНИМКА: Epic Drama

Откриваш ли прилики между себе си и Джак?

Честно казано, не. Има доста актьори, които предпочитат да играят себе си, или нещо близко до своя натюрел. Аз не съм от тях. Предпочитам да скоча в кожата на човек с коренно различно светоусещане и морален компас. Не ме сравнявайте с Джак, аз съм доста по-скучен (б.а. смее се).

Какво е чувството да работиш с Еси Дейвис?

Тя е прекрасна. Комбинацията от това дяволито изражение и интелект никога не те оставя да скучаеш, доста смях падна по време на снимките. Е, стараехме се да не обръщаме атмосферата на гимназиален купон със закачките си, защото графикът на работа бе изключително стриктен.

Какви са отношенията между Фрин и твоя човек всъщност? Опитват ли се да доминират един над друг, надцакват ли се като мъж и жена, докато разследват?

Да, има сблъсъци, и те са съществени за динамиката на шоуто. Имаш два полюсни характера, които с времето си дават сметка, че за да бъдеш добър лидер трябва да се научиш първо как да следваш и да слушаш някого. Фрин и Джак са като двете страни на една и съща монета и между тях не винаги върви гладко, но разделителната линия на професионализма остава. Между тях състезанието е просто игра.

Нейтън, как попадна в „Мистериите на Мис Фишър“? Тежък ли беше кастингът за ролята на Джак?

Имаше сериозна конкуренция от Великобритания и Австралия на прослушването в САЩ. След това продуцентите откриха Еси, извикаха мен и целта беше да усетят екранната химия между двата ключови персонажа. Получи ни се от раз. На прима виста това изглежда традиционна формула за кастинг, но е от изключително значение да имаш на терен правилните хора за ролите, защото те са основата на продукцията. Не бях работил с Еси преди, но като всеки човек на изкуството от Сидни я познавах.

Еси Дейвис в сериала СНИМКА: Epic Drama

Харизмата на детектив Робинсън ти донесе доста почитатели в цял свят. Промени ли се животът ти от популярността след сериала?

Не усещам особена разлика. В тази индустрия популярността може да бъде процес, който вдъхновява, но може да даде и доста зловещ страничен ефект. Невероятно беше да се сблъскам с отдадеността на феновете, които миналата година летяха от Канада, САЩ и Великобритания, само за да ме гледат на театрална сцена в Сидни. Имах два спектакъла и не очаквах подобна еуфория. Обичам да се срещам с тези хора, да им стисна ръката като паднат завесите, да усетя енергията им след като изляза от образ. Считам се за късметлия!

Бил си сред обещаващите велосъстезатели на Австралия. Какво те накара да се откажеш от кариера в спорта и да избереш пътя на актьора?

Когато направих този избор бяха тежки времена за велосъстезателите, защото дори юношеските лиги бяха заляти от забранени стимуланти. За мен беше трудно да остана в най-добрата си форма, дори емоционално, защото от нищото изскачаха двойно по-напомпани, освирепели хора, побеждаваха ме и отново изчезваха в нищото. Дадох си сметка, че е трудно да остана на върха на тази хранителна верига, без да посегна към лекарствата, с които всички останали злоупотребяваха. Така че просто затворих тази врата в живота си.

Любимата ти реплика на Джак?

О, не си спомням нито една в момента (б.а. смее се). Докато четях сценария си мислех Боже, това изречение е чук, ще се превърне в лаф сред хората!, и после го забравях.

Epic Drama стартира в Европа на 14 декември 2017 г. Новият канал от семейството на Viasat History и TV1000, само за драматични продукции, е достъпен в южна България чрез ТЕЛЕКАБЕЛ ТВ - на HD позиция 228, SD канал 185, и TV SAT COM - 23/24, в северна България – чрез NetWorx – на позиция 230, а в София – чрез NET1 на 82 канал. Сред премиерите в стартовата схема бяха създаденият от изцяло дамски творчески екип „Блудници“ и минисериалът в шест части „Клондайк“ с Тим Рот и Ричард Мадън (GOT), а в януари към тях се присъединиха разкошният „Версай“ и най-скъпият проект на шведската SVT „Ресторантът“. В средата на март дебютира испанският трилър хит „Чумата“, а на Цветница - „Миниатюристът“! Можете да гледате първите епизоди на няколко от сериалите по Epic Drama онлайн свободно на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !