Уайнстийн плащал на жени да си мълчат

OFFNews 24 октомври 2017 в 17:01 16309 0

Харви Уайнстийн е плащал на жени, за да си мълчат за сексуалния тормоз, пише "Файненшъл таймс", като се позовава на признанието на бившата асистентка на филмовия магнат Зелда Перкинс.

Тя и друга асистентка на продуцента си разделили 250 хил. паунда, срещу които подписали споразумения през 1998 г, че ще мълчат. Перкинс разказва, че Уайнстийн я помолил да му направи масаж и се опитал да я изнасили.

След признанието Перкинс може да бъде задължена да върне парите, да плати обезщетение и други съдебни такси, предвидени в договора.

"Ако никой не си позволява такива волности към другите, днес нямаше да има дебати за това колко безсрамни са тези споразумения и колко голяма е насилствената тежест, на която жертвите са подложени“, обясни Перкинс решението си да наруши споразумението.

Сред жертвите на Уайнстийн, обвинили го в секусален тормоз, са актрисите Анджелина Джоли, Гуинет Поутроу и Ашли Джъд.

Продуцентът се извини за държанието си и призна, че действията му са причинили много болка. Той обаче твърди, че срещу него има и много фалшиви обвинения. Твърди и че никога не си е отмъщавал на жени, които са му отказвали.

Актрисата Роуд Макгоуан също твърди, че през 1997 година е подписала споразумение за 100 000 долара с Уайнстийн след инцидент в хотелската му стая по време на филмовия фестивал в Сънданс. Тя е една от десетките, които са признали за тормоз след разследване на в. „Ню Йорк таймс“.

Твърденията станаха повод за започването на разследвания в Лондон, Лос Анджелис и Ню Йорк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови