Жители на италианска провинция с имунитет срещу COVID-19

OFFNews 01 април 2020 в 15:16 7510 0

Жителите на италианската провинция Ферара в района на Емилия-Романа може би имат имунитет към новия коронавирус. За това съобщи местният вестник La Nuova Ferrara, позовавайки се на данни за броя инфектирани в провинцията и изявление на шефа на местната служба по гражданска защита комисар Среджио Вентури.

"Ако погледнете заболеваемостта във Ферара, ще установите, че има няколко случая в столицата, всички останали са предимно по границите с Болоня (област Емилия-Романа). По-голямата част от провинцията се опази от коронавируса", твърди пред изданието комисар Вентури.

По данни на медията, от началото на епидемията, във Ферара има само 307 заразени. При това регионът Емилия-Романа, в който влиза провинцията, е на второ място в Италия по брой инфектирани.

Пред изданието Вентури коментира, че причините за това са все още неясни, но се предполага, че имунитетът на жителите срещу COVID-19 може би е свързан с таласемията (наследствено заболяване на кръвта, от което много местни боледуват) или с това, че в провинцията е разпространена маларията.

Феноменът "Ферара" вече е предмет на изследване от учените.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови