Затвориха ваксинационния център в Дупница, няма интерес

В столичната ''Света Анна'' поставиха дози на 80 души само до 11 ч

OFFNews 24 октомври 2021 в 14:00 4059 0

Ваксинационният пункт в Дупница не отвори днес поради липса на интерес.

"Неделя нямаше желаещи и ние отказахме. Не може да отвориш флакона и да го изхвърлиш. Като го извадиш, вече са държавни пари, наши пари. Той работеше, но накрая се стигна дотам, че двама души я дойдат, я не. Изваждат се флаконите и се бракуват, защото те не могат да стоят навънка. Хората не могат да чакат половин час да се темперира и оттам тръгна проблема. Затова в неделя решихме, ако има засилена активност, не е проблем да го пуснем“, обясняват от екипа пред БНР.

Този в Кюстендил обаче работи и желаещи има и интересът към ваксинирането е повишен. Там и завеждащата Спешен център - Кюстендил д-р Албена Рапатинска е посетила Спешното в Дупница с призив работещите да се ваксинират в срок от една седмица. Тя отрече в противен случай работещите да бъдат пускани в неплатен отпуск, каквито слухове има. Ако откажат да се ваксинират, работещите в центъра трябва да се тестват преди работа за по 20 лева.

По-малка опашка пред пункта за ваксиниране днес отчита и столичната болница "Света Анна". Към 11 ч. са ваксинирани 80 души. Работят два екипа. Националната здравно-информационна система също не се срива толкова често, колкото през последните дни, когато напливът за ваксини беше по-голям. От болницата казват, че е имало един, продължил около 10 минути.

Ваксинационният център на "Света Анна" е в двора на болницата и работи от 8 до 20 ч. всеки ден, включително събота и неделя. Не е необходимо предварително записване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки