Закъснял ли е прегледът на дете в спешен кабинет в Пловдив?

OFFNews 08 февруари 2022 в 13:40 1629 0

Закъснял ли е прегледът на дете с травма в Пловдив? 

Момченце със спукана глава не е било прието веднага в спешен кабинет в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. За това разказва по bTV неговият баща, според когото на регистратурата го карали да попълва данни, вместо да прегледат сина му. От болницата отговарят, че детето е било във видимо добро състояние и не е чакало повече от 6 минути.

Инцидентът с момченцето се случва на 4 февруари. При игра със сестра си то си спуква главата.

"По най-бързия начин, съгласно указанията на 112, пристигнахме в болницата. На рецепцията ни се искаха отново документи, въпреки указанията на министъра при такива случаи да има триаж, след като ги попълнихме се качихме в спешния кабинет, където заварихме около 40 чакащи души“, разказва бащата на детето Петър Янев.

При опита му за влезе в кабинета, младо семейство с детенце му казва, че ще го извикат и че те чакат повече от 25 минути. Според бащата в Спешното се трупат здравно неосигурени, за които това е начин да получат безплатно медицинска помощ.

Тъй детето започва да пребледнява, мъжът решава да си тръгнат и да потърсят помощ в частна  болница.

В позиция изпратена до медиите, от УМБАЛ „Свети Георги“ твърдят, че по случая е извършена проверка, включително и на записите от камерите в Спешното отделение (СО).

Установено е, че бащата е посетил отделението в 15:55 часа като е видно, че докато родителят води спор със служителка на регистратура, детето се движи около него във видимо добро състояние и без кръвотечение от раната.

В 15:59 часа (4 минути по-късно) бащата вече се намира пред спешния кабинет, където действително в този момент има струпване на хора.

Буквално минута след пристигането пред спешен кабинет от видеозаписа се проследява, че бащата хвърля смачкания триажен лист и напуска отделението заедно с детето. През това време дежурният лекар търси детето за преглед, но то вече е напуснало пределите на болницата. Въпреки натовареността на звеното, обслужването на детето от постъпването до самоволното напускане на бащата е продължило не повече от 6 минути и за нас остават неясни причините за лошото отношение към болницата и персонала, представено чрез социалната мрежа и медиите, пишат от УМБАЛ „Свети Георги“.

От ръководството на лечебното заведение заявяват, че не приемат "преднамерено агресивното поведение към медицинския персонал" и смятат, че "създаването на напрежение в спешните структури, създава предпоставки за повече конфликти, от които никой няма полза".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !