В Германия: Локдаун за неваксинираните, евентуална задължителна ваксинация от февруари

OFFNews 02 декември 2021 в 18:34 7573 1

Снимка pixabay

Германия ще наложи широки ограничения на национално ниво за социални контакти за неваксинирани лица, което местните медии описват като „заключване за неваксинираните“. Възможно е ваксинацията срещу COVID-19 да стане задължителна от февруари, обяви днес канцлерът Ангела Меркел.

По думите ѝ ситуацията с коронавируса е „много сериозна“ – случаите са много, а нивото на ваксинация в Германия е на много по-ниско ниво, отколкото в много други европейски страни, предаде БНР. 

„Разбрахме, че ситуацията е много сериозна и, че искаме да приемем нови мерки в допълнение към вече предприетите“, заяви Ангела Меркел по време на пресконференция.

Федералното правителство на Германия и регионалните власти на 16-те провинции постигнаха съгласие за противоепидемичните мерки в четвъртата вълна на COVID-19.

На неваксинираните хора ще бъде забранено да посещават магазини за несъществени стоки и събития, освен ако наскоро не са се възстановили от коронавирус.

„Културата и свободното време в цялата страна ще бъдат достъпни само за тези, които са били ваксинирани или оздравели“, каза Меркел.

Дискотеките и клубовете ще трябва да бъдат затворени, ако броят на случаите надхвърли определен праг, обяви още канцлерът.

Според Ангела Меркел четвъртата вълна все още не е прекъсната. Очаква се искането за задължителна ваксинация да влезе в сила от февруари 2022 г., след като бъде обсъден в Бундестага и след насоки от Съвета по етика на Германия.

Меркел и нейният приемник Олаф Шолц се срещнаха днес с германските регионални лидери, за да се договорят за по-нататъшното развитие на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

clinical

02.12 2021 в 19:41

Защо, аджеба, си го изкарвате на неваксаните?
Щот разбрахте как Пфайзер макар да са разработили варианти не ги пуснали и са ваксата е срещу изходния вариант?
Смахнати хора...